spot_img
25.2 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiOdržana uspješna akcija CK Općine Orašje, pod motom „U Tjednu ljubavi, daruj...

Održana uspješna akcija CK Općine Orašje, pod motom „U Tjednu ljubavi, daruj krv“

Akcija Crvenog križa Orašje pod motom „U Tjednu ljubavi daruj krv“, održana u Sportskoj dvorani u Orašju, premašila je sva očekivanja organizatora i još jednom potvrdila kako je Orašje mala Općina, ali s velikim brojem humanista koji  su se uključili i podržali hvale vrijednu akciju. Uz predstavnike Zavoda za transfuzijsku medicinu F BiH, njih šestoro koji su iz Sarajeva stigli za ovu prigodu, u akciju su bili uključeni troje animatora i 10 volontera za darivanje krvi iz Crvenog križa Općine Orašje.

Prema podacima prof. Edine Pačuković, animatorice darivanja krvi i instruktorice prve pomoći, 101 osoba se odazvala njihovoj akciji, od toga je 85 osoba darivalo krv, a ostali zbog određenih nedostataka i zdravstvenih razloga nisu bili u mogućnosti darovati najdragocjeniju tekućinu.  Među darivateljima je bilo najviše maturanata iz dvije Srednje škole, te blizu 30 posto građana, volontera, profesora i drugih humanista, među kojima je bio i Marijan Mijatović -Banče koji je do sada 110 puta darivao krv.

 –„Smatrali smo kako je ovaj tjedan poseban po darivanju, pa smo odlučili što drugo darivati od srca i iz ljubavi, nego krv. Uspješno smo odradili animacije u dvije Srednje škole u Orašju. Organizacija akcije zahtijevala je posebnu pripremu, jer je održana izvan zdravstvene ustanove, kako bi bili ispoštovani svi standardi i aktualne epidemiološke mjere. Osigurano je potrebno medicinsko osoblje, volonteri i svi uvjeti kako bi darivanje krvi proteklo u najboljem redu, a uz srednjoškolce sudjelovali su i brojni građani“, kazala je prof. Pačuković. Akciju su zajednički realizirali volonteri CK Općine Orašje i Zavod za transfuzijsku medicinu F BiH, uz potporu ŠC fra Martina Nedića Orašje.

spot_img

najnoviji članci

istražiti više