spot_img
16.3 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiNatjecanje u pisanju pisama za mlade, "Najljepše pismo 2024."

Natjecanje u pisanju pisama za mlade, “Najljepše pismo 2024.”

I ove godine Svjetska poštanska unija organizira Međunarodno natjecanje u pisanju pisama za mlade, s ciljem poticanja umijeća pisanja i promicanja međunarodnog prijateljstva. U BiH natjecanje zajednički organiziraju tri poštanska operatora – Hrvatska pošta Mostar, BH Pošta i Pošte Srpske. Pismo koje stručni žiri odabere kao najljepše predstavljat će BiH na ovogodišnjem natjecanju.

Svjetska poštanska unija je u proteklih 150 godina, koliko postoji, služila ljudima širom svijeta u više od osam generacija. Od tog vremena svijet se dosta promijenio. Upravo iz tog razloga Svjetska poštanska unija ove godine želi potaknuti mlade ljude da razmišljaju o budućnosti svijeta te u skladu s tim su odredili novu temu za 53. natjecanje u pisanju pisama, koja glasi: “Napiši pismo budućim generacijama o svijetu za koji se nadaš da će naslijediti”. 

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je 53e0fb05fa4fc100b510-1024x682.jpeg

Vrijedne nagrade mogu osvojiti mladi ljudi od 9 do 15 godina starosti koji napišu pismo na  zadanu temu i pošalju ga na adresu jednoga od tri bh. poštanska operatora. Originalni rad može sadržavati od 500 do 1000 riječi i mora biti u obliku pisma. Troje prvoplasiranih učenika bit će nagrađeni novčanim nagradama (500, 300 i 200 KM) i biciklima, dok će njihovi nastavnici materinskog jezika biti nagrađeni novčanim nagradama u iznosu od 150 KM. Za posebne pohvale i nagrade stručni žiri će izabrati još 8 radova, a njihove autore očekuju prigodni pokloni iznenađenja. Hrvatska pošta Mostar posebno će nagraditi prigodnim darom (u protuvrijednosti 300 KM) školu iz koje na adresu HP Mostar stigne najljepše pismo. 

spot_img

najnoviji članci

istražiti više