spot_img
22 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiCrveni križ Grada Orašja provodi akciju „Tjedan borbe protiv tuberkuloze“

Crveni križ Grada Orašja provodi akciju „Tjedan borbe protiv tuberkuloze“

Crveni križ Grada Orašja uključio se u akciju „ Tjedan borbe protiv tuberkuloze“, koja se svake godine od 14. do 21. rujna, obilježava kao zajednička akcija svih društava Crvenog križa u cijeloj zemlji. Na taj način želi se podići svijest o tuberkulozi, informirati građane, oboljele osobe i članove njihovih obitelji o prevenciji i suzbijanju tuberkuloze. U obilježavanje Tjedna borbe protiv tuberkuloze, Crveni križ Grada Orašja uključio se akcijom tradicionalne prodaje markica, koju u središtu grada provode volonteri Crvenog križa.

Uz prodaju markica, volonteri nude instrukcije iz prve pomoći i da se netko okuša u reanimaciji u čemu sudjeluju i zainteresirani građani, koji su ovaj puta u velikoj mjeri podržali akciju. –„Trenutno ovdje raspolažemo sa 180 komada markica, određeni broj smo podijelili po osnovnim i srednjim školama, a dio je otkupila Pošta. U narednim danima također planiramo još raznih aktivnosti na temu borbe protiv tuberkuloze, o čemu ćemo na vrijeme izvijestiti javnost“, kazao je Ivan Dabić volonter CK Grada Orašja.

Tema ovogodišnjeg Svjetskog dana borbe protiv tuberkuloze (24.ožujka), “Da! Možemo okončati tuberkulozu!”, ima za cilj pobuditi nadu i potaknuti vodstvo na visokoj razini, veća ulaganja, brže prihvaćanje novih preporuka Svjetske zdravstvene organizacije, usvajanje inovacija, ubrzano djelovanje i multi sektorsku suradnju u borbi protiv epidemije tuberkuloze. Uobičajeni simptomi tuberkuloze uključuju dugotrajni kašalj, bol u prsima, slabost ili umor, gubitak težine, vrućicu i noćno znojenje.

spot_img

najnoviji članci

istražiti više