spot_img
22 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiČlanice Udruge Narcis-a ŽP posjetile Udrugu "Selo moje" u Donjoj Tramošnici

Članice Udruge Narcis-a ŽP posjetile Udrugu “Selo moje” u Donjoj Tramošnici

Članice Udruge žena oboljelih od raka dojke Narcisa ŽP, prošle subote su na poziv Udruge građana „Selo moje“ iz Donje Tramošnice, posjetile ovu udrugu. U srdačnom susretu dočekale su ih žene iz Donje i Gornje Tramošnice, a dobrodošlicu je poželjela predsjednica Udruge Ana Bošnjak. Istaknula je kako su jako malo Udruženje građana koje djeluje četvrtu godinu. –„Od aktivnih i pasivnih, ima nas više od stotinu članova i kad god ustreba, svi su tu. Uplaćujemo godišnji iznos članarine koju koristimo za razne potrebe, kao što je i ovaj današnji susret. Često se sastajemo i razmatramo probleme i projekte, a ove godine kada dođu naši članovi iz dijaspore, gdje su na privremenom ili stalnom radu, predstavit ćemo im projekte na kojima radimo“, kazala je Ana Bošnjak.

Dodala je kako dva puta godišnje provode akcije čišćenja i uređenja okoliša, te prikupljaju smeće. –„Sada koristimo crkveni prostor za naša okupljanja koji nije upitan, ali kao Udruženje bi voljeli bi imati svoj vlastiti prostor za okupljanje i druženje članova kojeg bi iskoristili, uz ostalo za pripremu Uskrsnih i Božićnih ukrasa. Ove godine smo proslavili Dan žena, okupilo se 40-tak i lijepo nas je vidjeti u zajedništvu, osobito kroz pomaganje starim i nemoćnim osobama, naravno u našim mogućnostima. N Suradnja s lokalnom zajednicom je dobra, a li nemamo neku financijsku pomoć, izuzev kada nam pomognu u dovozu šljunka za ceste ili odvozu prikupljenog smeća. Izborna je godina, nećemo odustati i više ćemo ih pritisnuti kako bi prepoznali i naše potrebe“, poručila je Ana.

Predsjednica Udruženja „Selo moje“ Ana Bošnjak ističe kako im je velika čast da su ugostili žene iz Udruge Narcisa ŽP. Navodi kako je spontano došlo do suradnje prošle godine na manifestaciji Dani narcisa u Orašju. –„Družila sam se s nekolicinom žena iz Udruge Narcisa i predložila Jeli Nadarević da nam pomogne u zbližavanja članica iz obje udruge, što je vrlo rado prihvatila i dosta brzo našu ideju dovela do realizacije. Ovdje nemamo ni bolnicu, ni liječnika i dobro je da se žene malo osvijeste i potaknu na suradnju. Potrudit ćemo se da akciju prodaje narcisa provedemo i među našim mještanima, kako bi prikupili sredstva i dali doprinos za Udrugu Narcisa“, s puno optimizma je poručila Ana Bošnjak.

rbt

Rad Udruge Narcisa i svoja iskustva, te rizikofaktore nastanka karcinoma, predstavila je Valentina Halilović, počasna predsjednica, potom je dopredsjednica Udruge Radmila Ivanović Pavić predstavila projekte psihološke terapije koju trenutačno provode, kao i predavanja za učenike završnih razreda osnovnih i srednjih škola u ŽP, te Anđelka Arlović koja je kao i njezine prethodnice, naglasila važnost prevencije i redovite preglede. Gošće iz Narcise su uručile prigodne darove članicama Udruge Selo moje, koje su uzvratile novčanom donacijom za potrebe rada i aktivnosti Udruge Narcisa, te najavile daljnju suradnju dviju Udruga. Na povratku su Narcise posjetile Ljevaonicu Jurkić u Donjoj Tramošnici.

spot_img

najnoviji članci

istražiti više