spot_img
22.4 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiBlagdanski događaji i manifestacije na području grada Orašja i u Domaljevcu

Blagdanski događaji i manifestacije na području grada Orašja i u Domaljevcu

Nakon nedavnog Božićnog koncerta u crkvi u Orašju na kojem je nastupio HNK Osijek, i večeras u Orašju Božićni koncert s domaćim izvođačima, u organizaciji Grada Orašja i Centra za kulturu. U Kinodvorani Kulturnog centra Ivo Gregurević u Orašju nastupit će zbor Adoro i KUD Kralja Tomislava iz Tolise. Početak koncerta je u 20.00 sati, a ulaz je za sve posjetitelje besplatan. Organizatori su pozvali građane da im se pridruže na Božićnom koncertu i zajedno s pjesmom krenu u susret najradosnijem kršćanskom blagdanu. 

U crkvu bl. Alojzija Stepinca u Orašju danas stiže Betlehemsko svjetlo, kojega će vjernici preuzeti iz Županje. Ovo je drugi puta da u Orašku župu stiže betlehemsko svjetlo, a župljani će ga moći sutra preuzeti i odnijeti u svoje domove, kazao je župnik fra Bono Kovačević. Izrazio je zadovoljstvo velikim brojem vjernika na misama zornicama, među kojima je i mnogo djece i mladih te najavio tradicionalnu misu ponoćku. Svim vjernicima je zaželio čestit i blagoslovljen Božić, a svim građanima sretnu i uspješnu Novu 2024. godinu sa željom da prestanu ratna događanja u cijelom svijetu i da svugdje zavlada toliko željeni mir. 

Ova je Župa organizirala izradu jaslica, pisanje božićnih tekstova na temu prvih jaslica i likovni prikaz jaslica, kojima želi potaknuti vjernike da tijekom adventskih i božićnih dana stave jaslice u središte svoga doma, ali i središte svoga života. Svi koji su se odazvali ovom projektu donijet će svoje radove u subotu, 23. prosinca na misu zornicu. Tijekom božićnih blagdana u oraškoj crkvi napravit će jednu malu izložbu koju će moći pogledati, a nakon toga od svih radova odabrati tri najbolja.

Prigodan blagdanski program za svoje župljane priprema i Župa UBDM na Raščici. Sutra 23. prosinca, nakon večernje svete mise bit eće upriličene žive jaslice odn.  scensko uprizorenje Isusova rođenja u jaslicama. Vjernici će se kratko zadržati pred novorođenim Spasiteljem u poklonstvenoj šutnji i zajednički pomoliti kako bi zadobili potpuni oprost. Nakon toga slijedi božićna čestitka i druženje uz glazbeni program i kuhano vino. Dobrodošli na proslavu Isusovog rođenja i 800. obljetnicu prvih jaslica koje je uprizorio sv. Franjo Asiški 1223. Utoplite se i ponesite dobru volju, poručuju iz Župne crkve na Raščici.

U Mjesnoj zajednici Bok sutra 23. 12. u 12 sati mještani organiziraju Prvi Božićni Advent u središtu Boka, a oko 13 sati očekuju dolazak Djeda Mraza koji će mališanima  podijeliti prigodne božićne paketiće. U sklopu Božićnog Adventa organizatori su za sve goste osigurali gratis roštilj, grah, kuhano vino i točeno pivo. 

Članovi Moto kluba Kraljevi raga iz Tolise u najradosnijem mjesecu darivanja i ove božićne blagdane će iskoristiti da donesu osmjeh na lica mališana i obraduju ih prigodnim božićnim paketićima. Popularni Apen mrazovi će u subotu oko 12 sati stići u središte Tolise i družiti se s mališanima i kako naglašavaju,  podijeliti slatke paketiće maloj i velikoj djeci. –„Dođite da se zabavimo, slikamo i podijelimo dobro društvo, svi su pozvani“, poručili su članovi MK Kraljevi raga Tolisa. 

Manifestacija Advent u Domaljevcu se nastavlja danas božićnom priredbom učenika OŠ Braće Radića, a održat će se u dvorani Hrvatskog doma u 16 h. Cjelokupna manifestacija obilježavanja adventa u Domaljevcu završava sutra organizacijom “Božićne radosti” koja tradicionalno okuplja veliki broj žitelja. Tog dana održat će se blagoslov jaslica, božićni sajam, vožnja u kočijama kao i podjela paketića za najmlađe. Cjelokupni događaji Adventa u Domaljevcu 2023. organizira se pod pokroviteljstvom Općine Domaljevac-Šamac.

spot_img

najnoviji članci

istražiti više