Zoran Galić i Miro Džakula posjetili JGP Orašje

Direktori Granične policije BiH Zoran Galić i Uprave za neizravno oporezivanje BiH Miro Džakula, zajedno s načelnikom Terenskog ureda Sjeveroistok Bijeljina GPBiH Draganom Kulićem 1.9.2017. posjetili su Jedinicu granične policije (JGP) Orašje u čijem sjedištu su razgovarali s pomoćnikom zapovjednika Miloradom Plavšićem i vođom smjene Carinske ispostave Orašje Ivanom Filipovićem. Na sastanku su direktori istaknuli dobru saradnju agencije i uprave. Tematizirani su rezultati i aktivnosti TU Sjeveroistok, JGP Orašje i Carinske ispostave Orašje, te planovi za naredni period.

JGP Orašje pokriva 77 kilometara granice BiH s R. Hrvatskom. U nadležnosti jedinice su međunarodni granični prijelazi Šamac za cestovni, željeznički i riječni promet kao i MGP Orašje koji je jedan od najfrekventnijih prijelaza u BiH. U periodu od 1. Siječnja do 30. lipnja 2017. preko Međunarodnog graničnog prijelaza Orašje evidentiran je prelazak 2.127.957 osoba i 932.717 prijevoznih sredstava.

Na sastanku je istaknuto da TU Sjeveroistok Bijeljina, u čijem sastavu je JGP Orašje, ima dobre rezultate posebno u potražnoj djelatnosti i sprečavanju ilegalnih migracija. U prvih šest mjeseci 2017. službenici TU Sjeveroistok u ilegalnom prelasku granice otkrili su sedamdeset osoba, među kojima najviše državljana Pakistana (38) i Afganistana (22). Broj otkrivenih ilegalnih imigranata u nadležnosti ovog terenskog ureda sedam puta je veći u odnosu na isti period 2016. godine. Istaknuto je da su mjere detaljnih pregleda prilikom ulaska teretnih motornih vozila iz R. Srbije i Crne Gore doprinijele poboljšanju rezultata u sprečavanju ilegalnih migracija preko teritorija BiH.

Službenici TU Sjeveroistok Bijeljina u prvih šest mjeseci 2017. evidentirali su 448 osoba koje prema raznim osnovama potražuju nadležni organi. Oduzeta su 52 dokumenta koje potražuju bh. organi i 51 strani dokument iz baze potraga Interpola. U 27 slučajeva otkriveno je 28 falsificiranih dokumenata, objavljeno je na web portalu Granične policije BiH.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password