Završeni 21. Oldtimer susreti u Orašju

U organizaciji Oldtimer kluba Posavac u Orašju su, u subotu, 18. kolovoza 2018. godine, održani 21. Oldtimer susreti koji su okupili 90-tak sudionika iz BiH, Republike Hrvatske, Slovenije i Srbije. Gostoljubivi domaćini pripremili su raznovrsne sadržaje kako bi sudionicima uljepšali boravak u ovom dijelu Županije Posavske, a po završetku dobili su pohvale gostiju, što je, kažu njihov krajnji cilj.   Susreti su  započeli i završili u Moto kampu, a u dnevnim aktivnostima zabilježeno je nekoliko zanimljivih druženja. U centru Orašja organizatori su priredili malu izložbu vozila za građane koji su bili oduševljeni ljepotom starih vozila i motocikla. Uz pomoć prijatelja i simpatizera kluba, za sudionike su organizirana osvježenja. Krasna slika viđena je u Kopanicama gdje je stigla kolona od stotinjak vozila sa sudionicima susreta koje su Braća Marković ugostili i počastili u svom mjestu.

Na susretima je rečeno da se klubovi uzajamno poštuju i cijene, redovito posjećuju susrete u okruženju i upravo iz tog razloga u Orašje su stigli sudionici iz više zemalja za koje su organizatori podijelili zahvalnice. Posebna priznanja dobili su najstariji sudionici u muškoj i ženskoj kategoriji, zatim najstarije vozilo i naravno sudionici iz najudaljenijih mjesta. Klub s najviše prijeđenih kilometara je OTK „Stari Kotači“ Strmek, Mile Kelava (83) iz Š.Brijega je najstariji sudionik, ujedno dolazi s najudaljenije lokacije, dok je kod žena nagrađena Mirjana Lukić iz Osijeka. Najstariji automobil je Jep Willys (1958. OTK Đakovo, vlasnik Branko Đurđević, a najstariji motocikl je Zündapp K500 iz 1936.g i pripada Ivanu Pločkinjiću iz OTK Požega.

-Kao ljubitelj i kolekcionar starih vozila, meni je svako na poseban način drago. Posjetitelji su imali prigodu da se u Orašju dive starim eksponatima iz 1938. i 1942.godine koji su još uvijek u voznom stanju. Treba znati da ovi ljudi u svoja vozila ulažu mnogo ljubavi, ali i novca i zato neka od vozila izgledaju kao nova i da su nedavno kupljena. Ne mora značiti da je najstarije vozilo ujedno i najskuplje, jer to ovisi od modela i restauracije, kazao je Kruno Draganović predsjednik Oldtimer kluba Posavac Orašje.

Draganović je istaknuo da ovakvi susretu šalju jednostavnu poruku da su sudionici susreta prijatelji starih vozila i trude se da za mlade sačuvaju neprocjenjivo blago. –Malo koja udruga čini da stara vozila sačuvamo, jer takvi modeli se više ne mogu napraviti. Replike se rade, ali to je daleko od originala. Kao dugogodišnji sudionik ovakvih susreta nisam pobornik ideje da roditelji svojoj djeci nameću ono što oni vole. Treba izdržati putovanja  po nekoliko stotina km u autu koje nema klimu i dijete kad odraste, ono izgubi draž za ovakvim stvarima, tvrdi Draganović.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password