Završen 1.Božićni turnir u malom nogometu „Orašje 2017“ pobjedom ekipe Lux Wash

  • Završen 1.Božićni turnir u malom nogometu „Orašje 2017“ pobjedom ekipe Lux Wash
  • Završen 1.Božićni turnir u malom nogometu „Orašje 2017“ pobjedom ekipe Lux Wash
  • Završen 1.Božićni turnir u malom nogometu „Orašje 2017“ pobjedom ekipe Lux Wash
  • Završen 1.Božićni turnir u malom nogometu „Orašje 2017“ pobjedom ekipe Lux Wash

U izvanrednoj sportskoj atmosferi pred oko 800 gledatelja održana je finalne večer 1.Božićnog turnira u malom nogometu „Orašje 2017“. Pobjednički pokal i nagrada od 3.000 KM pripala je ekipi Lux Wash iz Lončara koja je u finalnoj utakmici pobijedila Tramošnicu rezultatom 4:2, a pobjednika su odlučila dva pogotka u zadnjoj minuti utakmice. U susretu za treće mjesto Jastrebovi iz Matića svladali su ekipu AGS Antunović rezultatom 7:2. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Ermin Huseinbašić iz ekipe Tramošnica, najbolji vratar je Bahor Emir, a najbolji strijelac Vladan Ćulum, obojica članovi ekipe Lux Wash.

Nagrade najuspješnijima uručio je Marijan Klaić predsjednik Vlade ŽP, te kazao da će nova sportska dvorana  još više doprinijeti razvoju malog nogometa, ali i ostalih dvoranskih sportova. -“Očekivao sam da će ovaj turnir biti uspješan, jer Posavina je oduvijek imala odlične ekipe koje su osvajale turnire u regiji. Uvjeren sam da je turnir napravio lijepu i pozitivnu promociju Posavine”, naglasio je Klaić.

Sudionici i posjetitelji turnira, kojih je u proteklih 12 večeri bilo blizu 10 tisuća, redom su uputili čestitku organizatorima. Iako je ovo prvi dvoranski turnir u Orašju, dobili su najveće ocjene za odličnu organizaciju, kvalitetu igre i osobito posjećenost utakmicama. -“Pozitivno smo iznenađeni odličnom organizacijom u Orašju, jer nastupamo par godina na turnirima u regiji i znamo prepoznati kvalitetu turnira. Bili smo blizu pobjede, ali u najvažnijim trenucima presudilo je naše neiskustvo spram odlične ekipe iz Brčkog”, rekao je Ermin Huseinbašić član ekipe Tramošnica.

-“Organizatori turnira zaslužuju ocjenu 9,5 za sjajan posao koji su odradili. Drago nam je da smo pobijedili i gledateljima zahvaljujemo na korektnom navijanju. Predložio bih organizatorima da naredne godine uvedu sustav 4+1 kako bi  privukli još više odličnih ekipa i turnir učinili kvalitetnijim”, poručio je Emir Bahor vratar pobjedničke ekipe Lux Wash. Sličnog razmišljanja je i njegov suigrač Zdravko Vujić koji je istaknuo da je presudila mirnoća i iskustvo njegove ekipe koja godinama igra u Futsal ligi BiH.-“Organizatori su položili veliki ispit. Postavili su stvari na svoje mjesto, turnir je protekao bez težih ozljeda i bez provokacija s tribina, ali redovito s ispunjenim gledalištem”, kazao je Vujić.

-“Žao nam je što nijedna domaća ekipa nije ušla u finale, ali na kraju je presudila kvaliteta i moramo biti zadovoljni. Sve smo poduzeli kako nitko ne bio bio favoriziran, a trudili smo se da gledatelji uživaju. Na tribinama su skupa sjedili roditelji i njihova djeca i uživali u prekrasnom ozračju, što je rijetkost na nogometnim terenima u BiH. Nadamo se da će iduće godine biti više ovakvih turnira s još više sudionika. Drago nam je i zahvalni smo da su gledatelji  podržali našu ideju o humanitarnim akcijama”, istaknuo je Matijas Pejić predsjednik MNK Posavina Orašje, koja je bila organizator ovog sjajnog turnira.

 

 

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password