Zatvaranje ribolovne sezone 2017 u Orašju

Kupom “ZATVARANJE SEZONE 2017.” u trajanju 50 sati,  završila je ovogodišnja natjecateljska sezona UR Šaran Orašje. U neizvjesnom natjecanju, šestom ove godine, sezonu su u pobjedničkom duhu zatvorile ekipe  MATKIĆ-Gradačac, AUTO GORAN- Županja i D&H- Županja. Najveću ribu (amur 14,48 kg) ulovila je ekipa  NEPOZNATI iz Tolise. Najuspješniji su nagrađeni pokalima i diplomama, a pohvalu za suđenje u ovoj godini dobio je Goran Simić iz Orašja.

-„Redovito smo na svakom natjecanju imali po nekoliko ekipa sa strane, od Tuzle, Bijeljine, Gradačca, Vinkovaca, Županje, Sl.Broda, a povremeno su dolazili i ribolovci iz Austrije, naši radnici na privremenom radu. Smatram da je glavni razlog, prije svega dobar ulov i domaćinski odnos prema njima. Redovito smo za najuspješnije ribolovce imali pokale i diplome, a ljetos smo imali jedno natjecanje s malo većom kotizacijom, pa smo podijelili i novčane nagrade. Naravno, nakon svakog natjecanja upriličili smo zajednički ručak za sve sudionike“, kazao je  Mario Živković predsjednik RU Šaran Orašje.

U narednom periodu Udruga Šaran je, uz LU Sava, suorganizator natjecanja u pripremi fiš paprikaša i čobanca, u sklopu proslave Dana općine Orašje. Iz udruge su pozvali sve članove koji žele sudjelovati u natjecanju da se prijave u svojim sekcijama kako bi za njih pripremili potrebnu ribu i začine.

U idućoj godini Udruga planira održati što više šaranskih natjecanja, a problem je kažu, što su ograničeni na samo 12 pozicija, a često stigne i do 20 prijava. –„Iako nas je u zadnje dvije godine napustilo 40-tak redovitih članova koji su otišli raditi i živjeti izvan BiH, broj članova držimo na dosta visokom nivou. U 2016.godini imali smo 300 članova, a u ovoj godini 297 i smatram da je to jako veliki broj. Udruga gospodari sa 6 jezera, plus rijeka Savu u dužini 40 km i organizacijski je to obiman posao. Članstvo udruge drži nas na životu, jer nam je članarina glavni izvor prihoda“, naglasio je predsjednik Udruge Mario Živković.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password