Započeo 3.Božićni malonogometni turnir “Orašje 2019.”

Na parketu sportske dvorane u Orašje sinoć je započeo 3.Božićni malonogometni turnir Orašje 2019., a organizaciju ovog zahtjevnog sportsko-zabavnog projekta ponovno su prihvatili vrijedni i uporni sportski entuzijasti iz MNK Posavina Orašje, predvođeni predsjednikom Matijasom Pejićem. Kao plod dobre organizacije i ugodne atmosfere koju ovaj događaj posavcima nudi u predblagdansko vrijeme, ovogodišnji turnir je najbrojniji do sada. Iako je bio ograničen na 20 ekipa, zbog velike zainteresiranosti i privlačnih nagrada, organizator je dopustio prijavu dodatnog broja, tako da će nastupiti 23 seniorske i 8 veteranskih ekipa s igračima rođenim 1984.godine i mlađi. Uz domaće ekipe potvrđene kvalitete, nastupit će hakleri iz Vinkovaca, Županje, Brčkog, Srebrenika i Šamca.
-„Kako se dobar glas daleko čuje, ove godine prijavljeno je čak 9 ekipa izvan prostora ŽP dok su i “domaće” ekipe nikad jače i zagrijanije da ne dopuste odlazak titule pobjednika izvan Županije Posavske. Očekuje nas dosta dobrih i neizvjesnih utakmica i po nazivima ekipa ne naziru se favoriti za prolazak skupine, te pogotovo za osvajanje turnira“, naglasio je Matijas Pejić, koji je i dalje aktivan na zelenom travnjaku u majici županijskog prvoligaša Mladosti iz Domaljevca.
Turnir karakterizira iznimno dobra posjećenost, a prošlogodišnje susrete pratilo je oko 10.000 ljubitelja malog nogometa, pa je organizator i ove godine pripremio iznimno bogat nagradni fond. Za 1.mjesto 3.000 KM, za drugo 1.000 i za treće 500 KM, kao i pokali za tri prvoplasirane ekipe, te individualne nagrade za najboljeg igrača, golmana i strijelca turnira. Suđenje na svim utakmicama povjereno je sucima iz NSPŽ, a ukupno će se igrati 15 večeri, s tim da će pauze biti prve i druge nedjelje, te na Badnjak i Božić. Finalna večer najavljena za 30.prosinca, a za posjetitelje je i ove godine pripremljena tombola s vrlo vrijednim nagradama. Ovogodišnji turnir otvorile su ekipe Olimpik Bok i Mad Šped Matići, a rezultatsko iznenađenje priredili su igrači iz Boka koji su zasluženo slavili s 3:1. U ostalim utakmicama seniorskog dijela turnira postignuti su ovi rezultati: Jahači magle – Aksemont Srebrenik 0:0, Tramošnica – Agreks D.Žabar 4:1, Ses taem – Cafe Jogi 2:1 i Šamčani – Cafe Berekin Vinkovci 2:3. Odigran je i susret Veterani Sloga Tolisa- Veterani Odžak 1:2. Turnir se nastavlja večeras i sutra, a nedjelja je slobodan dan.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password