WDSF World Open Brčko Championship 2018

Plesni par Plesnog kluba „Mambo“ iz Brčkog, Giacomo Lazzarini i Roberta Benedetti, donijeli su sinoć u Brčkom, na WDSF World Open Brčko Championship 2018., održanom u sportskoj dvorani Gimnazije,  još jednu pobjedu distriktu i Bosni i Hercegovini, natječući se se u latino plesovima, s osvojenih 183,17 bodova, priopćavaju iz Službe za odnose s javnošću Vlade Distrikta Brčko. Drugoplasirani par, u ovoj kategoriji, bili su Stefan Grigore i Laura Filipescu iz Rumunije sa 176,17 bodova, a treće mjesto pripalo je Mikhailu Koptevu i Alexandri Atamantsevi iz Rusije s ukupno 170,92 boda. Među šest finalista u kategoriji latino-američkih plesova su još plesni parovi iz Albanije, Moldavije i Slovenije.

Veliki plesni spektakl svečano je, nakon defilea finalista, otvorio gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić. On je, u prepunoj sportskoj dvorani Gimnazije, pohvalio organizatore na uspješnoj organizaciji, a sudionicima poželio sreću. “Sportski ples možda nije najpopularniji na našim prostorima ali je sigurno najljepša kombinacija umjetnosti, sporta i zabave“, kazao je između ostalog brčanski gladonačelnik Milić.

Giacomo i Roberta izrazili su zadovoljstvo na osvojenom prvom mjestu, posebno što, kako su istakli, konkurencija nije bila laka i što su parovi bili sjajni. Oni su zahvalili domaćoj publici na predivmoj podršci i atmosferi u Dvorani, kao i svom klubu na odličnoj organizaciji.

U kategoriji World Open standard pobjedu su odnijeli  Danill Ulanov i Kateryna Isakovych s Kipra. Drugo mjesto pripalo je plesnom paru iz Estonije Lukku Ergo i Paris Balle, a treće mjesto zauzeli su Paul Rednic i Roxana Lucaclu iz Rumunije.

Ovo veliko natjecanje okupilo je u Brčkom 2.000 sudionika iz 31 zemalja.

Pokrovitelj WDSF World Open Brčko Championship 2018 je Vlada Brčko distrikta BiH.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password