VIII sjednica Skupštine ŽP

Skupština Županije Posavske na VIII. sjednici, održanoj 19.04.2016. godine razmatrala je i usvojila Programe rada Skupštine i Vlade Županije Posavske za 2016. godinu, Zakon o javnom okupljanju i Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira, priopćila je Stručna služba Skupštine ŽP. Zastupnici Skupštine su primili k znanju Informacije o radu Kantonalnog tužiteljstva Posavskog kantona – Orašje i Kantonalnog suda u Odžaku za 2015. godinu. Na ovom zasjedanju zastupnička pitanja i inicijative postavili su i pokrenuli: Klub bošnjaka u Skupštini Županije Posavske, Tomo Jurkić, Drago Zečević, Anes Osmanović, Pero Radić, Senad Ahmetović i Željko Josić. Dana 28.04.2016. godine svoje sjednice su održali skupštinski odbori (Odbor za Ustav, Poslovnik i zakonodavstvo svoju IX. sjednicu, Odbor za gospodarsvo, financije i proračun svoju VI. sjednicu i Odbor za društvene djelatnosti svoju VI. sjednicu).

Na skupštini su zastupnici uputili brojna pitanja vezana za naknade upravnim odborima i povjerenstvima uz sugeriranje da se njihov rad ne naplaćuje budući da su im zasjedanju u radno vrijeme.
Zastupnike je zanimala raspodjela sredstva koja se isplaćuju u Ministarstvu branitelja, cijene zdravstvenih usluga, ukidanje naknade za izabrane dužnosnike kada prestane mandat tijekom jedne godine ( tzv „bijeli kruh“), pitanja vezana za dodjelu donacije mehanizacije, zašto općina Odžak nije dozvolila zemlju na obradu mladim stručnim kadrovima, zašto sjemenska roba nije dostavljena na vrijeme poljoprivrednicima ŽP, a ukazano je i na probleme nelegalnih deponija. Zastupnici su primili k znanju Informaciju o radu Kantonalnog tužiteljstva Posavskog kantona – Orašje za 2015.g. bez pitanja za glavnog tužitelja Luku Dabića.  Informaciju o radu Kantonalnog suda u Odžaku za 2015.g. prihvaćena je, a odgovarala je na malobrojna pitanja zastupnika  predsjednica suda Marija Čolić, priopćavaju iz Službe za odnose s javnošću Vlade Županije posavske.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password