Veliki uspjeh posavskih haklera na malonogometnom turniru u Županji

Zimski 11.dvoranski malonogometni turnir „ Županja 2016“ okupio je 54 ekipe, od toga je bilo 20 seniorskih ekipa, 5 veteranskih, 7 kadetskih, 11 pionirskih, 5 limača, 2 početnika i 4 ženske ekipe. I ove godine županjski turnir privukao je veliku pozornost sportske javnosti. Kao i prethodnih godina nastupilo nekoliko ekipa iz Posavine, u raznim kategorijama od pionira do veterana i po tradiciji ostvarili su iznimno dobre rezultate i potvrdili nadarenost haklera, osobito među mladim generacijama nogometaša. U kategoriji veterana najviše uspjeha imala je ekipa Knjižara Mobi shop iz Orašja, osvojivši nadmoćno prvo mjesto ispred vinkovčana i županjaca. Posavci su pobijedili u sve četiri utakmice, a najbolju igru prikazali su u susretu protiv starih rivala, domaće ekipe Olimpijci i visokom pobjedom 10:1 uzvratili za izgubljena finala u prethodnim godinama.

Posebnu sportsku priču na turniru je „ispričala“ momčad ” Mad Šped ” Orašje koja se treću godinu zaredom našla na pobjedničkom postolju. Priča o ekipi započela je 2014.godine u selekciji pionira kada je ova generacija 2000.godište prvi puta osvojila turnir u Županji. -Godinu dana kasnije kada je turnir bio za kadete 1999. godište, naša momčad je osvojila turnir iako smo u ekipi imali samo 2000. i 2001. godište, što samo dokazuje kvalitetu ove generacije igrača s prostora općine Orašje. Ove godine smo potvrdili da imamo generaciju koja odskače stepenicu više od svojih suparnika i treću godinu zaredom u selekciji kadeta 2000. godište superiorno osvojili prvo mjesto, istaknuo je trener Ivica Mikić –Zak koji s ovom ekipom duže godina radi dosta uspješno.

Oraški kadeti pobijedili su u svih pet utakmica, postigavši 18 golova, pri tom primivši samo jedan pogodak. Svladali su OPG Josipović (1:0), Futsal Sv.Patrik (9:0), Pingvini (2:0), Bankomati Vinkovci (3:0) i u finalu ekipu Gaxeli Županja (3:1 golovima Mihaela Kuprešaka 2 i Perice Miškovića 1). Za najboljeg igrača turnira proglašen je kapetan ekipe Mihael Kuprešak, uz kojeg su još nastupili vratar Luka Dominković, zatim Zvonimir Marković-Cuki, Zvonimir Marković-Ćuna, Dario Pejičić, Pavo Perić, Mihael Kuprešak, Perica Mišković, Ivica Živković, Ivan Dominković i Tomislav Marković. Na kraju treba istaknuti i nastup pionira iz ekipe Caffe Kutak Orašje koji su na turniru osvojili treće mjesto. U zadnjoj utakmici pobijedili su ekipu Pingvini iz Vinkovaca, rezultatom 7:1.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password