Veliki uspjeh oraških ribolovaca na prvenstvo FBiH u lovu na šarana i amura

Na Reviru Ciglana u Orašju, u organizaciji Sportsko ribolovnog Saveza FBiH proteklog vikenda u trajanju od 50 sati održano je prvenstvo Federacije BiH u lovu na šarana i amura. Sudjelovale su četiri domaće ekipe iz Udruge ribolovaca Šaran Orašje, dvije iz Banovića, te po jedna iz Živinica i Gradačca. Bilo je to kvalifikacijsko natjecanje za popunu šaranske lige BiH za 2020.godinu. Najviše uspjeha imali su ribolovci iz Orašja koji su zauzeli prva tri mjesta i stekli mogućnost prijave za nastup u Premijer ligi BiH  koja je kvalifikacijska za Svjetsko prvenstvo.

–„Trenutna epidemiološka situacija onemogućila je dolazak ekipa iz Kiseljaka, Busovače i Bihaća. Natjecanje je proteklo u lijepom druženju i korektnom ponašanju svih sudionika, a manje probleme je stvarao olujni vjetar, ali smo ipak zadovoljni, jer je ulovljeno 326 riba ukupne težine 2107 kg.  Pobjednik je ekipa Šaran 3- Mivardi s ulovljenih 659 kg ribe, druga je Šaran 1- Simply, a treće mjesto osvojila je ekipa Šaran 4- Drvosječe“ kazao je vrhovni sudac Christian Oršolić i dodao, -„Kao i prethodno trodnevno međunarodno natjecanje na kojem je ulovljeno 724 komada ribe ukupne težine  4710 kg i posljednje je još jednom potvrdilo kako je Revir na Ciglani iznimno bogat ribom. Naredno natjecanje ribolovaca na reviru Ciglana planirano je za desetak dana i trajat će 72 sata. Riječ je kupu ribolovaca Udruge Šaran Orašje koje je za nas najdraže, ali i ujedno i najteže zato što su sve domaće ekipe koje će težiti što boljem plasmanu.

Pobjednička ekipa Šaran 3- Mivardy u sastavu Marijan Arlović, Dalibor Knežević i Velimir Kosić uvjerljivo je pobijedila s 99 ulovljenih riba i više od 100 kg prednosti ispred ostalih. –„U našoj pobjedi presudio je uporan i strpljiv rad svih članova ekipe, ali i dobra hrana koju smo ponudili ribama. Dugo sam u ribolovu gdje me usmjerio tata, pecam više od 20 godina i plasman u Premijer ligu je moj najveći osobni uspjeh“, kazao je kapetan Marijan Arlović. 

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password