Veličanstveni Škoro u Domaljevcu

Nakon četiri godine  Miroslav Škoro je ponovno zablistao u Posavini. Veličanstvenim koncertom na otvorenom obogatio je i uveličao proslavu 19.rođendana općine Domaljevac Šamac. Koncert je bio protkan humanim nitima i bila je to prigoda da se promovira udruga HVIDR-a, Dan općine i cijela Županija posavska. Organizator koncerta, HVIDR-a općine Domaljevac Šamac, poklonila je općini koncert za rođendan, a dio prihoda usmjerili su Domu zdravlja Domaljevac i za štićenike Kuće nade  u Odžaku koji su plesom ispred pozornice probudili emocije blizu 2000 posjetitelja. Trosatni program na sportskom igralištu OŠ u Domaljevcu protekao je bez najmanjeg incidenta.

Prepoznatljiva glazba i prekrasni Škorini stihovi prostrujali su posavskom ravnicom i kroz toplu noć Posavinom širili pozitivnu energiju. Reakcija publike bila je fantastična i svi su zdušno prihvatili Škorinu predstavu i poruku  koncerta. –Braniteljima u Bos.Posavini poručujem da se ujedine i da ne misle da je njihova žrtva bila uzaludna. Prevažno je danas da ne zaboravimo tko smo, otkud smo i da ne zaboravimo svoj jezik i kulturu, posebice u ovome kraju. Da ne zaboravimo na sve ljude koji su ostali ovdje, da im je potrebna sva podrška da tu i ostanu, a da ove koji su otišli u potrazi za boljim životom, na neki način podsjetimo na njihove sugrađane i prelijepu pitomu ravnicu. Pa gdje ima na svijetu bolje mjesto od rodnog kraja. Doći će bolje vrijeme kad ćemo svi skupa odgajati svoju djecu u našoj domovini i neće biti potrebe za iseljavanjem, poručio je Škoro u jednom dahu i nastavio  -Mi ne možemo riješiti probleme Doma zdravlja ili osoba s posebnim potrebama, ali ukazali smo na njih i prikupili inicijalna sredstva. Ustvari, mi smo vatrogasno vozilo koje zavija sirenama, ali sirena ne gasi vatru. Sretan sam da je moja pjesma okupila ovaj narod, a bezbroj puta je potvrđeno da vatru gasi narod i hrabri  ljudi. Svi posjetitelji na koncertu za mene su hrabri ljudi i vjerujem da su uz užitak u glazbi ispunjeni osobitim ponosom što su pomogli potrebitima.

Ravnatelj Doma zdravlja Domaljevac  Mario Pranjić zahvalio je članovima HVIDR-a Domaljevac Šamac, kao i svima koji su dali svoj prilog humanoj akciji, te naglasio da će sredstva biti iskorištena za nabavku vozila za patronažnu skrb pacijenata. Prije početka koncerta Škoro se sa svojim glazbenicima u prisutnosti organizatora, poklonio poginulim braniteljima općine Domaljevac Šamac i kraj Spomen obilježja položio cvijeće i upalio svijeću za sve žrtve Domovinskog rata.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password