Veleposlanik SAD u BiH Eric Nelson posjetio Orašje

Veleposlanik SAD u BiH Eric Nelson jučer je posjetio Odbor za međureligijsku suradnju u Orašju i razgovarao o važnosti međureligijskog dijaloga za mir i pomirenje u Posavini. Nelson je domaćinima čestitao na važnom radu više od desetljeća, te istaknuo da je ovaj odbor jedan od najaktivnijih u Međureligijskom vijeću BiH. Sastanak je održan ispred Školskog centra fra Martina Nedića u Orašju, a prisutni su bili članovi i aktivisti OMS-a Orašje.  

Gospodin Nelson je istaknuo kako se više puta susreo s članovima MRV-a u BiH, ali je htio izaći na teren i porazgovarati s ljudima koji djeluju pri odborima za međureligijsku suradnju. Kroz neformalan razgovor želio je doznati više o situaciji, aktivnostima, životu i radu OMS-a Orašje, a zanimao ga i odnos mladih i njihovo sudjelovanje u aktivnostima odbora.  –„Radujem se što sam od mladih ljudi organiziranih i kroz Udrugu „Nela“, mogao više doznati o njihovom angažiranju kako bi stvorili bolje prilike za bolju budućnost u BiH“, kazao je u izjavi za medije veleposlanik Nelson.

Jozo Jezerčić tajnik OMS-a Orašje upoznao je goste iz američkog veleposlanstva sa članovima, aktivistima i aktivnostima koje je Odbor organizirao u deset godina svoga postojanja. Istaknuo je kako je OMS Orašje jedan od najstarijih i uz Zenicu i Goražde, jedan od najaktivnijih odbora u sklopu Međureligijskog vijeća u BiH. Jezerčić je zahvalio veleposlaniku  što je odabrao doći  u Orašje, a također je zahvalio i Vladi SAD-a koja preko USAID-a, ali i drugih nevladinih organizacija, pomaže rad MRV-a u BiH, a time i odbora koje je ustanovilo Međureligijsko vijeće.

Fra Anto Pušeljić, član OMS-a Orašje pozdravio je gosta u ime članova odbora. Budući je sastanak održan u blizini parka gdje je postavljen kip posavske glumačke legende Ive Gregurevića, veleposlanik je izrazio želju vidjeti kip, a aktivistica OMS-a Orašje Mandica Živković ukratko je ispričala životnu priču ovog nedavno preminulog glumca.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password