Uznemireni branitelji općine Domaljevac-Šamac

Nakon svih dešavanja oko uhićenja 10 bivših pripadnika HVO-a, branitelji, a i cjelokupna javnost u općini Domaljevac Šamac uznemireni su i ogorčeni postupkom Tužiteljstva BiH.

Prema ukazanoj potrebi priopćenje za javnost uputile su Udruga HVIDR-a HVO H-B Domaljevac-Šamac, Udruga OPNHB-a HVO H-B Domaljevac-Šamac i UDVDR-a HVO H-B Domaljevac-Šamac u kojem smatraju neprimjerenim i za njih neprihvatljivim trenutkom i načinom aktivnosti SIPA-e, a po nalogu Tužiteljstva BiH, uhićenje deset branitelja na čelu sa generalom Đurom Matuzovićem. U priopćenju se dalje navodi:-Branitelji su u ranim jutarnjim satima s dugim cijevima uhićeni u svojim domovima a na očigled svojih najbližnjih i to uoči nadolazećih katoličkih blagdana Svih Svetih i Dušnog dana.

Jedinstveni smo da je ovo osmišljen i ne bezazlen trenutak da se sprovede i ubrza kontinuirano iseljevanje Hrvata Bosanske Posavine da praktički nestanemo sa svojih vjekovnih ognjišta, a samim time da i ogromne žrtve koje smo dali u obrambenom Domovinskom ratu budu uzaludne. Ovim priopćenjem poručujemo da se taj plan, ma bilo od koga on dolazi, neće i ne smije ostvariti. Za to su nam zalog naši branitelji koji su spremni i odlučni opet podići se i usprotiviti se ovakvoj vrsti nepravde. Odbacujemo svaku krivnju za navodne ratne zločine koji se stavljaju  na teret našim braniteljima, a posebno za bilo kojeg pripadnika 104. Brigade HVO H-B, jer smo časno i pošteno branili i obranili ovaj dio, za nas svete i krvljom natopljene zemlje. Postavljamo pitanje šta je sa ostatkom Bosanske posavine koju na žalost nismo uspjeli vojno obraniti. Tko je te ljude rastjerao i prognao s njihovih ognjišta, tko i kada će odgovarati za ta nedjela?  S vjerom u Boga nadamo se da se ovaj sramni čin više neće ponoviti i da će  naši branitelji moći mirno i čiste savjesti polaziti na spavanje, a ne da ih netko budi sa uperenim dugim cijevima.

ZAJEDNO U  DOMOVINSKOM RATU, ZAJEDNO I U MIRU !!!, stoji na kraju priopćenja koje su potpisali predsjednik Udruge HVIDR-a HVO H-B Domaljevac-Šamac Marko Lukač, zatim predsjednica Udruge OPNHB HVO HB Domaljevac-Šamac Ana Jakobović i Đuro Leovac predsjednik Udruge DVDR-a HVO H-B Domaljevac-Šamac.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password