Usvojen rebalans Proračuna općine Orašje

Općina Orašje danas je dobila izmijenjeni Proračun za ovu godinu kojeg su vijećnici usvojili na 17. sjednici OV Orašje. Ukupni prihodi i primici, rebalansom su uvećani za 573.110 KM. Rashodi i izdaci veći su za 554.400 KM, što je znači da će se izmijenjenim proračunom ostvariti suficit u iznosu 18.710 maraka.

Vijećnici su na današnjoj sjednici podržali novu Odluku o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području općine Orašje kojom je dozvoljeno dvosatno produženje radnog vremena. Odluka je pripremana skoro godinu dana od nacrta koji je usvojen u studenom prošle godine preko javne rasprave do sastanaka s predstavnicima Policije i Inspektorata. Po novoj usvojenoj Odluci o radnom vremenu, disco klubovi, noćni klubovi i barovi imaju radno vrijeme do 1 sat ujutro, a vikendom odnosno petkom i subotom u takozvanom zimskom periodu od 16.10. do 14.04. do 2 sata ujutro. U ljetnom periodu od 15.04. do 15.10. disco klubovi, noćni klubovi i barovi vikendom mogu raditi do 3 sata ujutro. Izuzeci su periodi za vrijeme ljetnih godišnjih odmora od 20.07. do 16.08. kad je radno vrijeme svakim danom dozvoljeno do 3 ujutro, a na dan Blagdana Velike Gospe i uoči toga dana kao i vikendom u tom periodu do 4 sata ujutro. Isto tako vrijeme rada za disco klubove, noćne klubove i barove za vrijeme božićno-novogodišnjih praznika odnosno od 20.12. do 10.01. može biti do 3, ali na Badnjak, dva dana Božića, Novu godinu i Sveta tri kralja do 4 ujutro. Ista pravila važe za Veliku subotu i za dva dana Uskrsa. Odlukom je regulirano radno vrijeme i ostalih ugostiteljskih objekata: hotela, kampova, restorana, ostalih barova, catering objekata i objekata jednostavnih usluga.  Za sve ugostiteljske objekte dozvoljeno je dvosatno produženje radnog vremena i to za vrijeme državnih blagdana propisanih Zakonom, te vjerskih: Tijelovo, Svi Sveti i dva dana Bajrama, zatim i za Dan Općine Orašje i Dan 106.HVO brigade Orašje, te uoči i na dan održavanja Međunarodnih moto susreta u Orašju.  Za jedan sat poslodavci ugostiteljskih objekata smiju produžiti radno vrijeme na takozvane seoske kirbaje odnosno za patrone župa i na svece – zaštitnike mjesta. U Novogodišnjoj noći radno vrijeme ugostiteljskih objekata je neograničeno.

Odlukom o preuzimanju osnivačkih i vlasničkih prava i obveza nad društvom Radiotelevizija Herceg-Bosne d.o.o. Mostar, Općina Orašje preuzela je 2,24 % udjela koji će se utvrditi posebnim ugovorom. Kao član društva, općina će ostvarivati prava upravljanja Društvom na Skupštini preko svog predstavnika koji će sudjelovati u radu i odlučivanju, sukladno danim smjernicama i ovlastima. Vijećnici su također odobrili četiri odluke o prodaji građevnog zemljišta u Orašju, za koje je Općina utvrdila da nema interes za korištenjem, i to izravnom pogodbom s kupcima.  Nakon dva i pol sata sjednica je završila s radom.

 

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password