spot_img
16.3 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiUskrsna humanitarna akcija u Orašju za Marka Tomaševića

Uskrsna humanitarna akcija u Orašju za Marka Tomaševića

Zajednica žena Kraljica Katarina Kosača Orašje i Mladež HDZ-a BiH Orašje i ove su godine organizirali humanitarnu akciju za Uskrs, što je njihova praksa već nekoliko proteklih godina, usmjerena za sugrađane u potrebi. Ove godine akciju  pod motom „I ovaj Uskrs darujmo od srca“ usmjerili smo za našeg sugrađanina Marka Tomaševića iz Vidovica koji je stradao u prometnoj nezgodi. Na prodajnom štandu, kod Gradskog parka u Orašju, građani su osim pisanica, mogli pronaći i različite predmete s uskrsnim motivima. Pokušavamo pratiti moderne trendove i tako ćemo nastaviti i u budućim akcijama. Nakon današnje prodajem kontaktirat ćemo obitelj Tomašević kako bismo im uručili sredstva koja prikupimo danas i sutra, da čujemo kako je Marko i možemo li još na neki način pomoći“, kazala je u ime organizatora akcije Lucija Mijić Džoić.

Dodala je kako su osim za Markovu, na raspolaganju i drugim obiteljima u potrebi s kojima smo surađivali. „Imamo dobru suradnju i s Udrugom PUŽ Orašje i na njihove zahtjeve smo organizirali humanitarnu akciju za Božić. Imamo taj trend i dobro to funkcionira za sada“, istaknula je Lucija te naglasila kako su akciji zajednički sudjelovali i žene i mladež HDZ-a BiH. „Ponosni smo na to i treba uključivati što više mladih u sve aktivnosti, jer oni lakše prate novije trendove i mlade snage motiviraju nas da budemo još uspješniji i uvodimo novitete u svoje akcije. Današnja akcija je bila vrlo uspješna, što pokazuje podatak da je u samo pola sata naš štand posjetilo više od 100-inu osoba“, zadovoljno je ustvrdila Mijić Džoić. 

Istim povodom i sa istom nakanom, Udruga građana „Osmjeh“ iz Domaljevca organizira Humanitarnu biciklijadu na Uskrsni ponedjeljak od 15 sati. Sudjelovanje na biciklijadi je 5 KM, a polazak je ispred crkve u Domaljevcu.  

   

spot_img

najnoviji članci

istražiti više