Uloga žene u međureligijskom dijalogu

U predvorju kino dvorane u Orašju održan je 26. 3. okrugli stol o ulozi žene u međureligijskom dijalogu. Okrugli stol je napravljen u organizaciji Međureligijskog vijeća u BiH i Odbora za međureligijsku suradnju Orašje. Okruglom stolu prisustvovale su žene vjernice iz Katoličke crkve i Islamske zajednice. Na žalost žene vjernice iz Pravoslavne crkve, iz opravdanih razloga, nisu uspjele doći na okrugli stol.
Nakon uvodnih pozdrava i predstavljanja, gospođa Marica Vikić je govorila o svom iskustvu u radu udruga nevladinog sektora koji ju je doveo i do rada u Mreži žena vjernica pri Međureligijskom vijeću u BiH. Istaknula je kako: „žene mogu puno dati u međureligijskom dijalogu jer su pune ljubavi i nježnosti, te da svu pozitivu i ljubav možemo i trebamo dijeliti s drugima“.
U istom tonu nastavila je i gospođa Olivera Jovanović, stručni suradnik u MRV BiH, koja je govorila o zaključcima i deklaraciji s prvog kongresa žena vjernica te istaknula veliku ulogu žena u međureligijskom dijalogu.
Gosp. Hrvoje Vranješ, stručni suradnik MRV BiH, upoznao je prisutne sa strukturom Međureligijskog vijeća i kakav je odnos odbora za međureligijsku suradnju s Međureligijskim vijećem u BiH te kakav je položaj i mjesto Mreže vjernica u okvirima odbora za međureligijsku suradnju.
Okruglom stolu nazočila je i gospođa Elza Žigić, predstavnica CRS-a.
Nakon rada i diskusije te planova za budućnost, članice Udruge žena „Posavski cvijet“, ujedno i aktivistice u OMS-u Orašje, su gostima iz Sarajeva i Tuzle poklonile ručne radove u vidu broševa i naušnica.

preuzeto s facebook OMS Orašje

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password