Učenici iz OŠ Vidovice 14. put županijski prvaci u šahu

U organizaciji Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i športa Županije Posavske  u OŠ Antuna Gustava Matoša u Vidovicama, održano je 20. županijsko natjecanje u šahu za osnovne škole s područja ŽP na kojem su sudjelovali  predstavnici svih sedam osnovni škola. Po 14.put titulu sveukupnog pobjednika šahovskog natjecanja osvojila je ekipa OŠ A.G.Matoša Vidovice, koja u kontinuitetu pokazuje iznimno veliki napredak kad su u pitanju šahovska natjecanja. -Naši uspjesi su plod dugogodišnjeg upornog i studioznog  rada učenika  s provjerenim stručnjakom, FIDE trenerom  internacionalnim majstorom Vjekoslavom  Živkovićem, istaknula je ravnateljica škole Janja Župarić.

Natjecanje se odvijalo po Bergerovom sustavu u 7 kola s tempom igre od 10 minuta po igraču uz dodatak 5 sekundi za svaki odigrani potez. Na prvenstvu su važila FIDE pravila za ubrzani šah, a natjecanje je sudio državni sudac Vjekoslav Živković. U organizaciju turnira uključio se i Šahovski klub Orašje, te osigurao potrebne šahovske figure i elektronske satove. Ekipe su imale po četiri natjecatelja na pločama od kojih je po propozicijama na jednoj ploči morala biti djevojčica.
Po završetku natjecanja redoslijed je sljedeći: 1. Osnovna škola Vidovice – 12 meč bodova,  2. OŠ Tolisa – 9 bodova, 3,4 i 5 mjesto  OŠ Odžak, OŠ Bok i OŠ Domaljevac po 6 bodova,  6.mjesto OŠ Donja Mahala – 2  boda i sedmo mjesto OŠ Orašje 1 meč bod.
Najuspješniji učenici po pločama  bili su  Ivana Mikić OŠ Vidovice  (100% učinak), Adin Sejdić OŠ Odžak (83,3%),  Dominik Oršolić OŠ Tolisa ( 83, 3% ) i  Marko Tomašević OŠ Vidovice  ( 91, 7% učinak).

Za tri prvoplasirane ekipe u ukupnom plasmanu OŠ A.G. Matoša Vidovice osigurala je pokale, medalje i diplome, kao i zahvalnice za sve ekipe sudionike i najbolje igrače natjecanja po pločama. Nagrade su dodjelili ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa Mario Pejić i Janja Župarić ravnateljica OŠ Antuna Gustava  Vidovice.

 

 

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password