spot_img
14.6 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiU Župnoj crkvi u Orašju služena misa zahvalnica za maturante dvije Srednje...

U Župnoj crkvi u Orašju služena misa zahvalnica za maturante dvije Srednje škole u Orašju

U povodu završetka školske godine u Župnoj crkvi Bl. Alojzija Stepinca u Orašju služena je misa zahvalnicu za maturante Srednje strukovne škole i Školskog centra fra Martina Nedića u Orašju. Na svetoj misi, koju su predvodili fra Ivan Stanić, vjeroučitelj i župni vikar u župi Tolisa i oraški župnik fra Bono Kovačević, sudjelovalo je stotinjak maturanata s vjeroučiteljima. Prema riječima župnika fra Bone Kovačevića, u župi su ovakve mise održavane do pred pandemiju, a nakon trogodišnje stanke, lijepa praksa se ponovno vratila u župnu  zajednicu.

–„Na ovaj način željeli smo zahvaliti Bogu za uspješan završetak srednjoškolskog obrazovanja, ali i udijeliti blagoslov onima koji će na novom životnom putu, svoje školovanje nastaviti na visoko školskim ustanovama“, kazao je fra Bono. Mladi su pozorno pratili svetu misu koja je bila na zahvalu upravo njima i da ih Bog blagoslovi na početku novog životnog razdoblja, novih planova i novih odluka koji su velika prekretnica u njihovom, pa i svakom ljudskom životu. Po završetku misnog slavlja jedna od maturantica je izrekla molitvu zahvale za roditelje, učitelje, nastavnike i profesore.

–„Zato je ova misa bila u znaku zahvale Bogu za sva dobročinstva kojima je Bog obdario ovu mladež, da se na kraju krajeva mogu i školovati, za razliku od mnoge druge djece u svijetu koja nemaju tu mogućnost. Sada postaju zreliji, samostalniji i odgovorniji, a pred njima su veliki koraci koje trebaju samostalno napraviti. Stoga smo se upravo molili da Bog blagoslovi njihov put i staze koje će ih voditi kroz život“, kazao je fra Ivan i naglasio kako je kroz propovijed želio mlade potaknuti da se ne boje, nego da hrabro idu naprijed na putu sa brojnim preprekama. –„Mladi trebaju hrabro plivati protiv raznih struja i boriti se u istini“, poručio je fra Ivan Stanić.

 Vjeroučiteljica u SSŠ Orašje Gabrijela Miličević- Mikić, jedna od inicijatora da se maturanti okupe u crkvi, kazala je kako su nakon tri godine pauze, ponovno svetom misom željeli duhovno zaokružiti njihovo srednjoškolsko obrazovanje i zahvaliti Bogu za sve što su prošli. –„Molili smo za njihove daljnje korake u polaganju završnih ispita za fakultet i za sve ono što ih očekuje. Kroz svetu misu mladima je upućena poruka da ostanu djelovati unutar crkve, da ne žive tuđi, nego svoj život i da se odvaže biti radosni“, naglasila je vjeroučiteljica Gabrijela Miličević- Mikić.

spot_img

najnoviji članci

istražiti više