U Srednjoj strukovnoj školi u Orašju manifestacija Dani kruha humanitarnog karaktera

  • U Srednjoj strukovnoj školi u Orašju manifestacija Dani kruha humanitarnog karaktera
  • U Srednjoj strukovnoj školi u Orašju manifestacija Dani kruha humanitarnog karaktera
  • U Srednjoj strukovnoj školi u Orašju manifestacija Dani kruha humanitarnog karaktera

Danas je Svjetski Dan kruha, a već nekoliko dana na našem području održavaju se manifestacije posvećene ovom značajnom danu u znak zahvalnosti za plodove zemlje. U Srednjoj strukovnoj školi u Orašju danas je organizirana manifestacija Dani kruha, koja se razlikuje od dosadašnjih godina, a priredbu su osmislili sami učenici ove škole. Priredba je započela prigodnim recitacijama posvećenim plodovima zemlje, a ispred škole učenici su postavili stolove pune peciva i kolača koje su zajedno blagovali sa svojim profesorima i prisutnim građanima. Manifestacija je imala humanitarni karakter i tom prilikom prikupljena su novčana sredstva za pomoć obitelji Lukić u liječenju njihova sina Slavena koji pohađa drugi razred ove škole, smjer kuhari.
Uz zahvalnost na svim plodovima zemlje kojim su ove godine bili podareni, učenici su željeli pokazati da su uz svog prijatelja Slavena. Cilj proslave Dana kruha, navode učenici, nije samo da se upoznaju s načinima nastajanja kruha i da se prisjećaju narodnih običaja, nego da ih ovaj dan pouči o kruhu kao izrazu životne i duhovne snage, da kruh vide kao simbol života, dijeljenja i čovječnosti. Na njihovu licu vidljiva je radost da pomažu nekome i da su dio humane priče.
Priredbi su nazočili Slaven i njegova majka, te zahvalili učenicima i profesorima što su se uključili u humanitarnu akciju. –„Uz moralnu potporu, obitelji Lukić je potrebna i financijska pomoć, a kroz priredbu i postavljanje štandova uvjerili smo se koliko su djeca osjećajna i suosjećaju sa svojim prijateljima kad se nađu u ovakvoj ili sličnim situacijama. Uvjeren sam da će se Slaven sutra zajedno s nama uključiti u svaku akciju pomoći bilo kojem učeniku, u moralnom i svakom drugom pogledu“, naglasio je Ilija Damjanović ravnatelj škole.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password