U Orašju traje kamp srednjoškolaca ” Kroz oči umjetnosti”

U Orašju je jučer započeo Kamp  srednjoškolaca  „Kroz oči umjetnosti“ u organizaciji lokalnog tima Asocijacije srednjoškolaca u BiH. Na kampu, koji traje do utorka 18. srpnja, sudjeluje 10 srednjoškolaca iz Brčkog, Gradačca, Gračanice, Srebrenika, Tuzle, Živinica, Odžaka, Šamca, Bijeljine i Modriče, koji će imati radionice o umjetnosti, timu i timskom radu te toleranciji.  Projekt je odobren i financiran iz Fonda Socijalnog dana.

Vedrana Živković, koordinatorica lokalnog tima ASU BiH Orašje i koordinatorica Kampa u Orašju, kaže kako je cilj kampa okupiti mlade ljude u Orašju i  umjetnost u gradu na Savi podići na višu razinu. Na ovaj način žele se stvoriti uvjeti za mlade i srednjoškolce koji žele raditi i imaju  potencijala u umjetnosti da dobiju vrijeme i mjesto gdje će svoje talente pokazati, naučiti i prenijeti na svoje lokalne zajednice. Tijekom radionice će se raditi i odnos s medijima koji je, smatra Vedrana, jako važan jer bez medijske podrške i istupa u javnosti glas mladih se ne bi mogao dovoljno i daleko čuti. Po završetku kampa plan je organizirati radionicu u gradu sa sugrađanima i srednjoškolcima  na kojoj će kroz slikanje i fotografiranje imati priliku pokazati soje talente. Radovi će se i prodavati, a prikupljeni novac će se kao i do sada donirati nekoj od udruga ili pojedincima koji žive u teškim socijalnim uvjetima, kazala je Vedrana.

Valerija Blagojević iz Modriče,  članica UO ASUBiH, koja ima 60 organizacija u BiH, ističe kako  Asocijacija trenutačno radi na dvije inicijative. Jedna je „Naša škola“ koja se bavi fenomenom dvije škole pod jednim krovom, a druga je „I kopija vrijedi“, kojom se želi osigurati učenicima u BiH odn. budućim studentima da na fakultete apliciraju s kopijom. Glavni projekt je Socijalni dan, kada srednjoškolci mijenjaju svoje klupe za radna mjesta. ASuBiH je prošle godine organizirala prvi puta Socijalni dan., koji će se realizirati i ove godine a plan je uključiti sve timove, prikupiti više sredstava i ostvariti dosta veći uspjeh nego lani, kada je bilo realizirano više od 300 radnih mjesta.

S kampa u Orašju odaslana je zajednička poruka mladima da ako  žele napraviti promjene, da se potrude i puste svoj glas, jer sa svojom željom, znanjem i entuzijazmom  mogu postići mnogo.  Mladi mogu ostvariti sve što zamisle, jer ništa nije nemoguće ako se dovoljno vjeruje u sebe!

 

 

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password