U Orašju otuđen Audi A6, u Odžaku zatečeno 12 migranata

U protekla 24 sata evidentirano je nekoliko zabilješki o počinjenju kaznenih djela i narušavanju javnog reda i mira u ŽP.  Policijska stanica Orašje zaprimila je prijavu kaznenog djela „Teška krađa“, koje se dogodilo u Orašju na način da je nepoznata osoba ili više njih, otuđila osobno vozilo marke Audi A6, vlasništvo M.S. iz Brčkog. Očevidom je utvrđeno kako je  krađa navedenog vozila, koje je bilo parkirano u 8.ulici u Orašju, ispred ugostiteljskog lokala „Bilijar club 8“,  izvršena u vremenu između 19,30 i 21,30 sati.  Povodom navedenog događaja policijski službenici su poduzeli sve mjere i radnje predviđene zakonom, te će nastaviti potragu za vozilom.

Istog dana policijski službenici MUP-a ŽP, temeljem naloga Općinskog suda u Orašju, izvršili su pretragu obiteljske kuće, pripadajućih objekata i osobnog vozila koje koristi 30-godišnji D.D. iz Vojskove. Pretragom je pronađeno: pvc vrećica u kojoj se nalazilo 6,6 gr biljne sasušene mase koja svojim izgledom podsjeća na marihuanu, kartonska kutija u kojoj se nalazi sjeme za uzgoj indijske konoplje, zatim preparati za uzgoj iste, uključujući i umjetna gnojiva, tri kartice s natpisom „seeds nafia“ u kojima se nalazi ukupno 6 sjemenki koje se koriste za uzgoj indijske konoplje, mobilni telefon, neutvrđena količina zelene biljne mase koja svojim izgledom i mirisom podsjeća na opojnu drogu marihuanu i lizalica s natpisom „Canabis lollipop“. Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio KD „Proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“, imenovani je lišen slobode, a o cijelom događaju je obaviješten nadležni tužitelj Županije Posavske.

Od ostalih zabilješki izdvojili smo jednu iz PS Domaljevac-Šamac koja je zaprimila prijavu požara u obiteljskoj kući u ulici 104. HVO brigade u Domaljevcu, kojeg su lokalizirali vatrogasci DVD Domaljevac-Šamac. Na području Odžaka policijski službenici PU Odžak  zatekli su 12 migranata za koje je utvrđeno da su državljani Turske. Navedeni su dovezeni u PU Odžak gdje su smješteni u prostorije za privremeni boravak migranata, te je o događaju obaviješten inspektor za strance iz Ureda za strance u Orašju, izvijestili su iz MUP-a ŽP.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password