U Orašju održana izborna skupština ŽO HDZ BiH Posavina

Županijski Odbor HDZ BiH Posavina  održao  je 11. izbornu skupštinu, na kojoj je sudjelovalo 129, od pozvanih 151-og izaslanika. Izvješće o dosadašnjem radu ŽO  podnio je predsjednik Đuro Topić, te istaknuo vrlo dobre rezultate na Općim i lokalnim izborima, naglasivši ozbiljan rad i doprinos Mladeži HDZ BiH i veliki doprinos u implementiranju predizbornih obećanja, kao i u aktivnostima na izborima u RH.

Prezentirajući izvješće o radu ŽO HDZ BiH Posavina, predsjednik Đuro Topić je istaknuo kako je odrednica rada ŽO bilo uvažavanje prijedloga sva tri općinska odbora koji neizravno predstavljaju interese svih temeljnih organizacija u predlaganju projekata i  kadrovskih rješenja. –Preglasavanje po općinskoj pripadnosti nije se događalo, jer niti jedan pojedinac ne može biti ispred svog temeljnog ogranka ili čak općinskog odbora i to je temeljna vrijednost koju treba i dalje prakticirati, kazao je Topić.

Govoreći o realizaciji brojnih projekata, kandidiranih od strane općinskih odbora i temeljnih ogranaka, Topić je naglasio da je sve to rezultiralo vrlo dobrim rezultatima na općim i lokalnim izborima.  -Na izborima 2016.godine osvojili smo dva načelnička mjesta u Orašju i Odžaku i 28 općinskih vijećnika u sve tri općine.  Na proteklim općim izborima zajedno s kandidatima HSP-a na listi HNS-a ostvarili smo 11 skupštinskih mandata, te zahvaljujući tome imenovali predsjednika Skupštine ŽP i županijsku Vladu sa 8 članova iz redova HDZ BiH. Danas iz županijske organizacije Posavina imamo načelnike u sve tri općine, većine u OV-a, predsjednika Skupštine i Vlade i 7 ministara, a uz to i zastupnike u federalnom i Parlamentu BiH, naglasio je Đuro Topić i podvukao da su rezultati plod zajedništva i aktivnosti svih, od predsjedništva i središnjice, do svakog člana i simpatizera stranke, kao i rada svih sastavnica HDZ BiH u svim fazama izbora, od formiranja lista, rada na terenu i izbornim kampanjama.- Rezultati i sve pozicije u vlasti obvezuju nas na maksimalnu odgovornost u potvrđivanju povjerenja koje nam je hrvatski čovjek u Posavini dao, u vremenu koje nije nimalo lako i koje zahtijeva predan i odgovoran rad u implementaciji svih naših predizbornih obećanja. Danas smo kao stranka apsolutno najodgovorniji za budućnost ovoga naroda i ljudi koji ovdje žive, poručio je predsjednik Đuro Topić.

Suradnju s predsjednikom stranke i središnjicom, Topić  je ocijenio korektnom, kako u predlaganju i usuglašavanju kadrovskih rješenja za više razine, tako i u osiguravanju financijske podrške  projektima na području ŽP. –Između ostalog značajno su pomogli da se ubrza gradnja mosta i autoceste u Odžaku, rekonstrukcija i izgradnja zaštitnih nasipa uz Savu i Bosnu i  unaprijedi rad Županijske bolnice i nastavi  liječenje u RH.  Također su pomogli u proširenju i osamostaljenju KPZ Orašje s kapacitetima i organizaciji koja jamči njegov ostanak, zatim osiguranju podrške FBiH poljoprivrednoj proizvodnji u Posavini i zaživljavanju  Mostarskog Sveučilišta u Posavini, naglasio je Đuro Topić, te pohvalio doprinos kulturnim manifestacijama u sve tri općine i konstruktivnu suradnju s koalicijskim partnerima.

U programu budućeg rada, kojeg je izložio izaslanicima u oraškoj kino dvorani, Topić je istaknuo jačanje gospodarskog rasta i povećanje zaposlenosti, socijalne mjere usmjerene ka podršci obiteljima s djecom,  skrb prema braniteljima i stradalnicima Domovinskog  rata, modernizaciju obrazovnog i zdravstvenog sustava, te razvoj suvremene infrastrukture  i jačanje županije u svim njenim ustavnim nadležnostima. Na kraju Skupštine izabran je 21 član u novi saziv Županijskog odbora HDZ BiH Posavina, od toga 10 iz općine Orašje, 7 iz Odžaka i 4 iz općine Domaljevac Šamac, a također su izabrana i tri člana u Nadzorni odbor ŽO HDZ BiH Posavina.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password