U općinama Orašje i Domaljevac-Šamac po 7 političkih subjekata za Općinska vijeća i po dva kandidata za načelnika

U općini Orašje sedam je političkih subjekata prijavljenih za lokalne izbore koji imaju svoje liste i kandidate za Općinsko vijeće Orašje, a dva su kandidata za načelnika općine. Ista je situacija i u susjednoj općini Domaljevac-Šamac, a svi će oni imati priliku svoj program predstaviti u programu našega radija, u emisiji Izbori 2016, redoslijedom kakav je i na glasačkim listićima. Za jedno od 25 mjesta u novom sazivu Općinskoga vijeća Orašje, na izborima 2. listopada, natječu se kandidati Koalicije „Zajedno“ HDZ 1990/PS, HSS BiH, SDP BiH, HSP BiH, HDZ BiH, SBB BiH – Fahrudin Radončić i SDA BiH, dok za mjesto načelnika pretendiraju kandidati Koalicije „Zajedno“ HDZ 1990 / PS Joso Oršolić i HDZ-a BiH Stanko Vincetić.

U susjednoj općini Domaljevac-Šamac. u izbornu kampanju također se uključilo 7 političkih subjekata za Općinsko vijeće i dva kandidata za načelnika općine. To su HDZ 1990, Posavska stranka, HSP BiH, HDZ BiH, Narodna stranka Radom za boljitak, Hrvatski narodni savez BiH i nezavisni kandidat Mladen Vlahović. Kandidati za načelnika su aktualni Mario Jurkić- HDZ 1990, koji se za novi mandat kandidirao u ime koalicije „Za banje- za opstojnost Domaljevca, Grebnica, Bazika i Brvnika“ i Stjepan Piljić, njegov protukandidat iz HDZ-a BiH.

Prvo besplatno petominutno predstavljanje  kandidata za Općinsko vijeće Orašje je u ponedjeljak 12. rujna, od 12,20 sati, i predviđeno je za sve subjekte iz ove dvije općine do 23. rujna, osim vikendom. Od danas RPO uvodi i rubriku Izborna kronika, koju ćemo emitirati nakon vijesti u terminu od 15,15 sati, a u kojoj donosimo aktualnosti vezane za izbornu kampanju.  Prvoga dana kampanje nismo zabilježili ni jedan predizborni događaj na području ove dvije općine.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password