U Mostaru održana peta večer Posavine u Hercegovini

U sklopu 20. Međunarodnog sajma gospodarstva  “Mostar 2017.” sinoć je, u hotelu Mepas u Mostaru, uz do sada najveći broj uzvanika, oko 600 iz Posavine i Hercegovine, održana peta Večer Posavine u Hercegovini. Nazočni su bili visoki dužnosnici svih razina vlasti, predstavnici diplomatskog kora, visoki dužnosnici među kojima je bio i dr. Dragan Čović, član Predsjedništva BiH, ambasadori i konzuli iz BiH i RH, gosti iz Italije, zastupnici i općinski načelnici, te veliki broj gospodarstvenika, kako iz Posavine tako i iz Hercegovine.

Večer je započela srdačnim dočekom suorganizatora večeri predsjednika Vlade Županije Posavske Marijana Klaića i dopredsjednika Vlade Brčko Distrikta Ante Domića, da bi se svečanost prenijela u dvoranu gdje su upućene prigodne riječi i razmijenjeni darovi sa domaćinima, predstavnicima Hercegovačko-neretvanske, Zapadnohercegovačke i Hercegbosanske županije. –„Posebno zadovoljstvo i posebnu čast imam u ovom trenutku pozdraviti predsjednika HNS-a, predsjednika HDZ BiH, člana Predsjedništva BiH, dr. Dragana Čovića, također želim iskazati svoju zahvalnost svojim kolegama, prijateljima, predsjednicima vlada Hercegovačko-neretvanske županije gospodinu Nevenku Hercegu, Zapadnohercegovačke županije gospodinu Zdenku Ćosiću i predstavniku Hercegbosanske županije koji mijenja gospodina Draška Dalića predsjednika Vlade, koji smo zapravo zajedno domaćini ove večeri druženja i prijateljstva, rekao je predsjednik Vlade Županije Posavske Marijan Klaić i nastavio, -„Dragi prijatelji, lijepo je vidjeti ovdje punu dvoranu, dakle prihvaćen je sa obje strane ovaj susret Posavine i Hercegovine. Nazočan je ovdje veliki broj dužnosnika svih razina, gospodarstvenika, predstavnika civilnog društva, predstavnika znanstvenih ustanova, Sveučilišta u Mostaru, kliničke bolnice, vjerskih ustanova, gdje u zajedničkom druženju razmjenjujemo iskustva, pokušavajući naći modele kako da Hrvati bez obzira gdje žive u Bosni i Hercegovini nađu pravi put za bolji život, za bolju budućnost, kako bi se naša mladost zadržala na stoljetnim ognjištima. Nije nas rat raselio, nisu nas ni poplave a nadam se da ćemo opet ostvariti pobjedu, a to je da zadržimo mlade, stvaramo uvjete za njihov ostanak. U ime domaćina ove večeri, želim svima lijepo i ugodno druženje te da se ponovo sretnemo ove godine u rujnu na Danima hrvatskog filma u Posavini kako bi nastavili ovu priču u duhu zajedništva“, kazao je predsjednik Vlade Županije Posavske Marijan Klaić.

-„Postala je tradicija da Posavina gostuje u Hercegovini u vrijeme Mostarskog Sajma gospodarstva, dok nas Hercegovina posjećuje u Posavini u vrijeme Dana hrvatskog filma. Naša je želja, što potvrđujemo dolaskom na ove večeri, da to zajedništvo zadržimo i dalje razvijamo u svim segmentima“, zajednička je poruka u govorima predsjednika Vlade Zapadno-hercegovačke županije Zdenka Ćosića, predstavnika Herceg-bosanske županije Darinka Mihaljevića i predsjednika Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenka Hercega. Glazbom i plesom doživljaj su upotpunila pjesmom i plesom posavskog i hercegovačkog podneblja KUD Kralja Tomislav iz Tolise, HKUD Linđo i Tamburaški sastav „Begeš“ iz Županje.

Izvor: Služba za odnose s javnošću Vlade ŽP

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password