U D.Mahali održan Prvi Memorijalni nogometni turnir „Ivo Gregurević“

Prvi Memorijalni nogometni turnir „Ivo Gregurević“,  održan u sklopu ovogodišnjeg filmskog festivala „Dani hrvatskog filma -Ivo Gregurević“, opravdao je sva očekivanja organizatora koji su potaknuli sjajnu ideju, ali i cjelokupne sportske javnosti u Posavini. Svojevrsni nogometni spektakl uz sudjelovanje ponajboljih nogometnih škola u u BiH i Republici Hrvatskoj, ekipa GNK Dinamo Zagreb, NK Osijek Osijek, HŠK Zrinjski Mostar, te SK Atletico 1919 Orašje i NK Dinamo D. Mahala, bio je istinska promocija omladinskog nogometa.

Sudionici su jedinstveni u uvjerenju kako je na ovogodišnjem turniru udaren čvrst temelj da kroz naredne godine postane tradicionalan i proširen s još više sudionika. Domaćini ističu kako su imali veliku čast i privilegiju  da u spomen na glumačkog genija naprave turnir na kojem je prikazan vrhunski nogomet mladih selekcija. Obzirom na potporu i publicitet koji su doživjeli, uvjereni su kako će turnir naredne godine biti proširen s još 2-3 vrhunske ekipe. Uz ideju da Memorijal bude doprinos mladih nogometaša u očuvanju trajnih uspomena na posavskog glumca koji je bio veliki čovjek i ponosan član ovoga društva, turnir će sigurno potaknuti mlade da krenu Ivinim stopama koji je potvrdio da se i iz malih sredina može stići do visina, bez obzira je li riječ o kulturi ili sportu.

Na turniru je odigrano šest utakmica u kojim nije bilo neodlučenih rezultata, a zanimljivo je kako domaća ekipa nije primila ni jedan pogodak: (Osijek-Zrinjski 3:0, Atletico-Dinamo 2:0, Atletico-Zrinjski 1:0, Dinamo-Osijek 1:3, Zrinjski-Dinamo 0:2  i Atletico-Osijek 1:0). Za najboljeg igrača proglašen je Sven Copić (Osijek), prvi strijelac je Adnan Bećirović (Dinamo), a najbolji vratar Slaviša Babić (Atletico 1919 Orašje). U odlučujućem meču između Atletica i Osijeka, presudio je veličanstven potez mladog  napadača Josipa Dabića koji je svojim pogotkom donio veliko slavlje domaćinima. -Rezultati su apsolutno bili u drugom planu, ali smo sretni što smo javnosti prezentirali kulturnu i sportsku gestu da su uz posavske nogometne talente, za našeg dragog Ivu, na turniru igrali dječaci iz Zagreba, Osijeka i Mostara. Nismo očekivali pobjednički pokal, ali presudili su sitni detalji i sportska sreća i drago mi je zbog mojih dječaka da su se okitili zlatnim medaljama. Bit će im veliki poticaj za još bolji rad, kazao je Omer Nurkić, trener ekipa Atletico 1919 Orašje koja je u finalnoj utakmici svladala Osijek 1:0. -Domaćini su zasluženo pobijedili. Iskoristili su svoje prigode, mi nismo, ali rezultat nije bio prioritet. Imena sudionika podigla su značaj turnira na kojem su gledatelji uživali u pravim potezima budućih nogometnih zvijezda, rekao je Danijel Bogdan trener osječkih nogometaša.

-Turnir je potvrdio kako se razvoj sportske kulture u Posavini podiže na veće razinu, bez obzira što sve više mladih odlazi iz ove sredine. Ovo je još jedan doprinos da djeca ne zaborave lik Ive Gregurevića, kazao je predsjednik NSPŽ Iljo Dominković koji je kapetanima ekipa uručio pokale i medalje.

Miroslav Davidović trener mladih igrača Dinama navodi kako je još prije tri mjeseca turnir potvrđen u njihovom kalendaru i bila im je čast da igraju u spomen na legendarnog Ivu koji je i u Zagrebu stvorio svoj kult. –Pozitivno me iznenadila kvaliteta turnira, osobito kod domaćina u čijim redovima ima nekoliko dosta dobrih znalaca,  kazao je Davidović. Ekipa iz Mostara nije prikazala očekivanu igru, ali očito je naporan put do Posavine učinio svoje i u prvi meč s osječanima nisu ušli punom snagom. Dragan Perić voditelj nogometne škole u HŠK Zrinjski Mostar ističe kako im je čast da su bili dio velikog turnira u spomen na Ivu koji je na svakom koraku veličao svoj rodni kraj.  -Drago nam je da smo igrali s najboljim ekipama iz Hrvatske, a ovo je između nas i Orašja preraslo u veliko prijateljstvo i trudit ćemo se da ga još više učvrstimo i proširimo, naglasio je Perić

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password