“Toliko smo ovdje bili da se osjećamo kao domaćini” – Žarko Potočnjak

Žarko Potočnjak je glumac u mirovini, ali s ponosom ističe da je 4 godine bio je angažiran u Kazalištu Komedija, 20 godina u Gaveli i 16 godina u HNK u Zagrebu. Priznaje da je jako teško i zahtjevno glumiti u mirovini, jer sada radi više nego prije. Od ljeta je imao dvije premijere, a već u siječnju kaže, imat će i treću tako da nije baš lako. Za pozornicu u Orašju ističe da je vezan i emocionalno i poslovno. Nakon predstave „Na zlu putu“, koju su na oraškim daskama koje život znače, odigrali glumci kazališta Histrion, Potočnjak je zahvalio publici u Orašju  na lijepom prijemu i rado pristao kazati nekoliko riječi za Radio Orašje

„Pošto je Histrion i počeo kao putujuća družina, nekako su nam ovakva gostovanja i najdraži dio našeg posla. Orašje je nama u srcu i to nam je ugradio Ivo Gregurević. Kad smo nedavno doznali sve što se događa s Orašjem, jednostavno i nas je pogodilo. Mi smo na strani Orašja, suosjećamo s ovim narodom i ponosni smo na to što je Orašje ipak obranilo svoj teritorij u Domovinskom ratu. Večeras smo malo modificirali uvodni tekst i to je dio koji je meni dopušten da improviziram i u kontaktu s publikom uspostavim još bolji odnos. Ovdje je priča vezana uz Gregurevićev filmski festival i jednostavno ga tako zovemo jer smo tako i naučili. Toliko smo puta bili ovdje da se osjećamo kao domaći“, rekao je glumac Žarko Potočnjak.

„Večerašnja predstava je jako dinamična i najteže je bilo ovim dvoje mladih koji su imali dosta songova i dramskih situacija iz Krleže. Vjerujem da ćemo i s ovom predstavom proći izvan granica Republike Hrvatske. Pregovaram s Rumunjima gdje sam igrao svoju monodramu u Karašici u mjestu Rešica gdje živi oko 5.000 karaških Hrvata i dogovaram da predstava ide na njihov mali festival“, kazao je Potočnjak, te istaknuo da je prije točno 41 godinu Histrione osnovao sa Zlatkom Vitezom i nažalost pokojnim Brankom Supekom i Darkom Ćurdom i ova neformalna skupina do danas se uspjela održati. „Ona je s te strane i nekakav fenomen u okvirima Hrvatske, pa čak i bivše Jugoslavije, jer nema nijedne grupe na ovim prostorima koja se uspjela održati ovako dugo. Danas je kazalište Histrion dobilo svoju dvoranu s preko 200 mjesta i to je jedino novo kazalište u Hrvatskoj napravljeno nakon Domovinskog rata, rekao je popularni Žare Potočnjak na silasku s pozornice u Orašju.

foto: Histrioni

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password