Svečana sjednica OV Domaljevac Šamac u povodu Dana općine

  • Svečana sjednica OV Domaljevac Šamac u povodu Dana općine
  • Svečana sjednica OV Domaljevac Šamac u povodu Dana općine
  • Svečana sjednica OV Domaljevac Šamac u povodu Dana općine
  • Svečana sjednica OV Domaljevac Šamac u povodu Dana općine
  • Svečana sjednica OV Domaljevac Šamac u povodu Dana općine

Svečana sjednica Općinskog vijeća Domaljevac-Šamac, upriličena u povodu  obilježavanja „19. Dana općine Domaljevac-Šamac“ održana je u prisutnosti svih vijećnika,  načelnika općine Marija Jurkića, članova općinskog poglavarstva, gostiju i prijatelja općine Domaljevac-Šamac.  Sjednici su nazočili  predstavnici  Udruga proisteklih iz Domovniskog rata, javnih institucija, mjesnih odbora, crkve,  zatim gospodarstvenici, obrtnici,  kao  i predstavnici  nevladinog sektora.  U uvodnom izlaganju predsjednik OV Domaljevac-Šamac Alen Ćošković je među ostalim naglasio da se općina nalazi u pograničnom pojasu s Republikom Hrvatskom i Europskom unijom. Njezinim područjem prolazi i regonalna cesta, žila kucavica velikog dijela BiH, što općini daje ogromne mogućnosti u razvoju poduzetništva, transportu roba i dobara.

-„U sklopu naše općine nalazi se granični prijelaz Domaljevac-Šamac kao i granični pružni prelaz koji je ujedno i europski pružni koridor, te izvorišta termalne vode, nafte, plina i velike površine obradivog poljoprivrednog zemljišta. To  su značajni resursi koje ima  malo koja općina u BiH, ali nismo ih dovoljno iskoristili. U narednom periodu moramo zajedničkim snagama, bez obzira na političku ili drugu pripadnost, koristiti spomenute resurse na dobrobit naših građana i naše općine što nam ujedno i garantira opstojnost, istaknuo je Ćošković.

Načelnik općine Mario Jurkić bio je konkretan u izdvajanju najvažnijih projekata koje je općine realizirala i koje planira uraditi. -Značajno smo popravili infrastrukturu u općini, izvršili reformu uprave, poticali projekte mladih, u suradnji sa drugim institucijama realizirali projekte obnove nasipa, uradili projektnu dokumentaciju za vodovodni toranj, nastavili razvijati komunalnu infrastrukturu, uz pomoć Vlade RH ovih dana  saniramo krovište na Hrvatskom domu i nastavljamo projekt topličko rehabilitacijskog centra, naglasio je načelnik Jurkić.

Rezimirajući rad Općinskog vijeća u proteklih 8.mjeseci Ćošković je naglasio da je u prvih 8. mjeseci održano 6 sjednica i obrađeno skoro 80% od predviđenih točaka u Programu rada Općinskog vijeća.  Istaknuo je potrebu različitosti, osobito kada je u pitanju razvoj demokracije, ali različitosti koje ne smiju isključivati konstruktivnost u donošenju odluka. -“Bez obzira na različita mišljenja potrebna je dobra suradnja na projektima koji su u općem interesu, a to je ono što od nas očekuju građani naše općine. Nije dobro ako se samo donose odluke, nego je bitno što se donosi.  Zbog svega gore spomenutog pozivam vijećnike i klubove koji djeluju u Općinskom vijeću da prevaziđemo politički populizam i da zajedničkim snagama donosimo najkvalitetnije odluke, a sve u svrhu interesa naše lokalne zajednice i naših mještana, poručio je Alen Ćošković predsjednik OV Domaljevac Šamac i pri tom se u ime Općinskog vijeća zahvalio na suradnji svima  koji su proteklih godina radili na napretku općine.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password