Svečana promocija na FPMOZ-u Orašju

U dislociranom Centru studiranja u Orašju održana je svečana promocija 75 diplomanata fakulteta Prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru. Svečanosti su, pored  33 magistra struke i 42 prvostupnika, u prepunom Amfiteatru Školskog centra fra Martina Nedića prisustvovali njihovi roditelji, rodbina i prijatelji. Svečanost je bila vrhunac njihova vrijednog i temeljnog studiranja, osobne požrtvovnosti da završe školovanje i postanu dio ambijenta transfera znanja i graditelji bolje i sretnije budućnosti.

Čestitajući na postignutom uspjehu i završetku školovanja, prigodne riječi diplomantima, kolegicama i kolegama profesorima i cijenjenim gostima u ime fakulteta Prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru uputio je dekan prof.dr. Mario Vasilj je među ostalim poručio;- Okupljeni smo oko vas da zajedno proslavimo vaš uspjeh. Naučili ste kako se ciljevi ostvaruju ustrajnošću, upornošću, odricanjem i svakodnevnim radom. Ovo je vrijeme u kojem se ostvaruju predviđanja da će u budućnosti biti bogati samo oni sa znanjem. Oni koji nemaju znanje, lako će izgubiti bogatstvo, a oni koji su naoružani strpljivošću i koji su spremni na odricanje i ne boje se rada, uvjeren sam da će naći put do ostvarenja vlastitih ciljeva, naglasio je dekan Tomić i dodao,- Uvjeren sam da će ovaj fakultet koji ste uspješno završili i cilj koji ste ostvarili biti putokaz u vašem životu. Siguran sam da će te svojim radom, stručnošću i poštenjem biti najbolji promotori našeg i vašeg fakulteta i naš dobar glas u sredinama  u koje odlazite, kazao je dekan Mario Vasilj.

Nakon što su diplomanti položili svečanu prisegu, dekan prof.dr. Mario Vasilj dodijelio im je diploma i čestitao na velikom uspjehu, a čestitke su pri tom uputili prodekan za nastavu prof. Marin Ćorluka i prodekanica za financije doc.dr.sc.Sanja Tipurić- Spužević. Dekan Mario Vasilj je pri tom napomenuo da će Sveučilište za iduću generaciju nastojat pripremiti nove studijske grupe i smjerove kako bi zainteresirali što veći broj studenata i kako bi mladi koji žive u Posavini, ostali živjeti ovdje i da im se omogući što bolje studiranje i što bolje školovanje u njihovom kraju.

-Svjesni smo da je Orašje postalo kulturni, obrazovno-odgojni i znanstveni centar za područje Posavine i da je zbog blizine Republike Hrvatske ovdje veliki broj studenata iz istočne Slavonije. Nastavni plan i program je usuglašen sa RH i svi studenti koji završe studij u Orašju, odnosno na Sveučilištu u Mostaru, mogu nostrificirati svoje diplome u Hrvatskoj što znači da su priznati u Europskoj Uniji i to je za nas velika i pozitivna priča. Nastojat ćemo kroz iduću godinu, ako Senat i Upravno vijeće usvoji naš prijedlog, da studij Cestovnog prometa od iduće akademske 2017./2018.godine bude otvoren i u Orašju i da upišemo prve studente, poručio je dekan PMF-a prof.dr. Mario Vasilj nakon svečanosti u Orašju koju su glazbenim notama obogatili članovi Akademskog pjevačkog zbora Adoro.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password