Startao prvi plivački maraton Orašje-Brčko dug 33 km

Jutros je iz Orašja startao prvi plivački maraton Orašje –Brčko u kojem sudjeluj 12 plivača.  Plivački maraton dug 33 kilometra organizirali su PK Atos Brčko, RK Nemo Brčko i X Centar Brčko i kako su kazali, na ovaj način su odaslali čestitku svim muslimanima u povodu Bajrama.

“Spremni smo preplivati dionicu od Orašja do Brčkog i time želimo poslati poruku svim ljudima da duhovno na sportski i zdrav način pobjegnu od svih mogućih medija koji propagiraju realitye i da se na zdrav način okrenu našim mogućnostima, to jest rijeci Savi i prirodi. Naša je ideja da rijekom Savom još više povežemo dva prijateljska grada Orašje i Brčko. Vjerujem da ćemo iduće godine, kao zvanično registriran klub, smoći snage i uz pomoć lokalnih privrednika na ljepši način rijekom Savom spojiti dva grada. Očekujemo da Orašje i Brčko intenzivnije sudjeluju u svojoj i promociji rijeke Save. Imali smo zahtjeve za veći broj od 12 plivača, ali zbog sigurnosti i organizacije maratona nismo željeli povećavati broj ljudi”, istaknuo je  Draško Đurić (1977.godište) jedan od osnivača Plivačkog kluba Atos Brčko i dodao,-“Naravno da ima treme iako plivamo cijelu godinu i do sada smo na Savi isplivali oko tisuću kilometara. Koliko znam, nakon rata nitko u BiH nije otplivao ovakvu dionicu, ali se nadamo da neće biti problema i da ćemo za 8-9 sati svladati dionicu”.

U pratnji plivača je nekoliko simpatizera koji su čamcima krenuli Savom i došli pružiti potporu, a o sigurnosti maratonaca brine 7-8 spasilaca, članovi RK Nemo Brčko, RK Trb Bijeljina i pripadnici Civilne zaštite  i Crvenog križa Brčko Distrikta.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password