Stanje sigurnosti u ŽP u ožujku zadovoljavajuće

Stanje sigurnosti na području Županije Posavske za ožujak 2019 godine zadovoljavajuće je, navodi se u informaciji UP MUP-a ŽP. U oblasti  kriminaliteta  evidentiran je blagi porast broja  prijavljenih KD u odnosu na prošli mjesec ali i smanjenje za 7 djela u odnosu na ožujak 2018 g. Povećana je naknadna otkrivenost i ukupna razriješenost za obadva komparirana razdoblja Ukupno je obrađeno 11 prijava kaznenih djela, mjesec ranije 8, a u 3. mj. 2018 godine 18 kaznenih djela. Razriješeno je 63,63% kaznenih djela, a najčešće su prijavljivana kaznena djela  „Nanošenje lakših tjelesnih ozljeda i teške krađe“. Policija nije zaprimila niti jednu prijavu  KD  iz oblasti  organiziranog kriminaliteta i terorizma.

U ožujka ove godine u ŽP ukupno je   evidentirano   i obrađeno 14 prekršaja iz segmenta narušavanja javnoga reda i mira. Treba istaknuti kako niti jedna prijava nije zabilježena na području Općine Domaljevac-Šamac

Na prometnicama u ŽP u trećem mjesecu o.g. dogodilo se 12 PN, s tri lakše ozlijeđene osobe. Nezgode su se najčešće događale na području Orašja  njih 8, u općini Odžak 4, dok u općini Domaljevac-Šamac nije zabilježen niti jedan prometni incident. Policija je u trećem mjesecu kontrolirala 3 851 vozilo, otkriveno je  879 prekršaja  od čega 473 prekršaja za koje je predviđena novčana kazna veća od 50 KM. Iz prometa je isključeno  28  vozača  i 18 vozila što je, ističu u policiji,  izvrstan rezultat rada prometne policije policijskih uprava. Vozači su najčešće  isključeni zbog  neposjedovanja vozačke dozvole  a vozila zbog neregistriranosti.  Jedinica za profesionalne standarde  MUP-a ŽP, tijekom ožujka, nije zaprimila niti ijednu prijavu na postupanje policijskih službenika.

 

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password