Stanje sigurnosti na području ŽP u prvih šest mjeseci ocijenjeno zadovoljavajućim

Ukupno stanje  sigurnosti na području Županije Posavske u prvih šest mjeseci ove godine ocijenjeno je zadovoljavajućim, navodi se u Informaciji MUP-a ŽP. Ocjena o stanju  sigurnosti je proizvod pokazatelja iz oblasti kriminaliteta, Javnog reda i mira i oblasti  sigurnosti  javnog prometa. U odnosu na isti period prošle godine, u prvom polugodištu je broj evidentiranih kaznenih djela smanjen za 58, dok je broj prekršaja Javnog reda i mira u blagom povećanju za 9 prekršaja. Broj  prometnih nezgoda je smanjen za 38,  ali na žalost, u navedenom periodu je bilo četvero smrtno stradalih.

U oblasti kriminaliteta obrađena su ukupno 73 kaznena djela, a kao izvršitelj kaznenog djela  prijavljeno je 56  osoba, dok je sveukupno razriješeno 67,12% djela. Po strukturi djela  najviše su zastupljeni imovinski delikti, teške krađe  i krađe.

U proteklih šest mjeseci na području ŽP evidentirano je i obrađeno  65 prekršaja Javnog reda i mira, od toga na području  općine Orašje 38, u općini Odžak 26, a na području Općine Domaljevac-Šamac jedno  narušavanje JriM.

Kada je riječ o  broju prometnih nezgoda treba istaknuti kako je došlo do   znatnog povećanja  broja nezgoda sa smrtnim posljedicama, ali i drastičnog smanjenja broja nezgoda u odnosu na isti period. Tijekom praćenog perioda evidentirane su  72 prometne nezgode, a  u prošloj godini  110. U nezgodama je bilo četvero smrtno stradalih, 8  osoba  je  zadobilo  teške, a  19   lakše ozlijede. Na području općine Orašje  zabilježene su 43 nezgode,  na području Odžaka 23, a na području općine Domaljevac-Šamac  6 prometnih nezgoda. Ukupno je kontrolirano 20.568 vozila,  a redovnim nadzorom i kontrolom  vozila i vozača otkriveno je  4792  prekršaja.   Na području Orašja otkriveno je ukupno  3318 prekršaja, u Odžaku 1418,  a na području općine Domaljevac-Šamac svega 56  prekršaja. Iz prometa je isključeno  95 vozača  i 53 vozila, uglavnom zbog  neposjedovanja vozačkih dozvola i zbog neregistriranosti vozila.  Tijekom prvog polugodišta ove godine Jedinica za profesionalne standarde zaprimila je 4 predstavke  na rad policije,  od kojih je jedna zaključena kao utemeljena, a 3 su još u postupku, navodi se u Informaciji MUP-a ŽP.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password