Slavi se Kurban Bajram, čestitke uputili vjerski, općinski i županijski dužnosnici

Muslimani širom svijeta danas slave Kurban-bajram, najveći i najznačajniji muslimanski blagdan. Tradicionalnu bajramsku čestitku vjernicima uputio je i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Orašje Salim ef. Kanlić.

„Kurban Bajram je blagdan žrtve, to je prisjećanje na iskušenje Ibrahimovo i spremnost da se za Božju ljubav žrtvuje ono što je najdraže. U Ibrahimovom slučaju to je sin Ismail. Svako od nas ima svoga „Ismaila“ koji može biti bilo što u našim životima., ili imetak, ili moć, ili vlast, ili ugled, ili neka osoba ili obitelj., Budimo spremni žrtvovati od sebe ono što nas odvraća od blizine Boga, ono što volimo slijepom ljubavlju. Molim uzvišenoga gospodara, da nam primi žrtve da preporođeni i oplemenjeni provedemo KB sa svojim obiteljima, rodbinom prijateljima, i komšijama  svih vjerovanja i uvjerenja u miru radosti i svečarskoj atmosferi. Bajram Šerif Mubarek Olsun“.

Uz tradicionalnu poruku Bajram Šerif Mubarek Olsun, čestitke građanima iz općine Orašje i ŽP uputili su načelnik Općine Orašje Đuro Topić, te predsjednica i dopredsjednik Općinskog vijeća Orašje Jelena Čolić i Mehmed Memišević,  predsjednik Vlade ŽP Marijan Klaić i predsjednik i zamjenik predsjednika  Skupštine ŽP Joso Marković i Tahir Redžepović. Čestitkama za Kurban Bajram pridružuju i članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskoga rata HVO Herceg Bosne, Zajednica podružnica u ŽP.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password