Skupština ŽP održala prvo ovogodišnje i XVI. po redu zasjedanje

Skupština ŽP danas je održala svoje prvo ovogodišnje i XVI. po redu zasjedanje. Kompletan Dnevni red dobio je potporu zastupnika, pa su tako usvojena Izvješća o radu Skupštine ŽP u prošloj godini, Programi rada Skupštine i Vlade ŽP, za ovu godinu, Odluka o raspisivanju Natječaja za Izbor i imenovanje neovisnog odbora za izbor i reviziju i odluka o razrješenju ministrice financija Nade Ćulap zbog odlaska na novu dužnost, dok su na koncu zasjedanje  zastupnici primili k znanju informaciju o radu Kantonalnog suda u Odžaku za prošlu godinu.

-„Skupština je prošle godine održala 8 sjednica, 6 redovnih i dvije izvanredne i donijela najvažnije Zakone značajne za život i standard naših građana, izuzev Amandmana na Ustav, na čemu će se intenzivno raditi u ovoj godini“, kazao je predsjednik Blaž Župarić.  U Programu rada za ovu godinu planirano je donošenje 17 zakona, od kojih 11 potpuno novih, među kojima su Zakon o poticanju gospodarstva u ŽP, o poljoprivrednim zemljištu, vodama, turizmu, te unutarnjim poslovima.

Programa rada Vlade ŽP predstavio je predsjednik Đuro Topić, naglasivši kako će prioritet i dalje biti gospodarstvo, te oblasti poljoprivrede, zdravstva, obrazovanja, branitelji i sport. Na 93 stranice dokumenta detaljno su obrazloženi programi rada 9 ministarstava i dva Vladina Ureda, procjene financijskih sredstava i rokovi realizacije aktivnosti.

Predsjednica Kantonalnog suda u Odžaku Marija Čolić naglasila je vrlo ažuran i kvalitetan rad Suda u prošloj godini, a kvaliteta rada ocijenjena je sa skoro 97%. Ostalo je neriješenih 8 predmeta iz razloga objektivne prirode, a riječ je o djelima organiziranog kriminala i dva predmeta ratnih zločina, čije rješavanje predsjednica očekuje u ovoj godini.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password