Sigurnosna situacija u ŽP u ožujku zadovoljavajuća

Sigurnosna situacija u ŽP u ožujku ove godine u MUP-u ŽP ocijenjena je zadovoljavajućom, pri čemu je došlo do blagog povećanja broja evidentiranih djela u oblasti kriminaliteta, javnog reda i mira i sigurnosti javnog prometa. Broj evidentiranih kaznenih djela u odnosu na ožujak 2016 g.  uvećan je za 3 djela  odnosno 25%. Nije bilo prijava KD  iz oblasti  organiziranog kriminaliteta i terorizma. Povećan je  broj prekršaja protiv javnog reda i mira u odnosu na prošli mjesec za 6 prekršaja. Povećan je i broj prometnih nezgoda za šest u odnosu na isto razdoblje lani.

U prošlom mjesecu obrađeno je 15 prijava kaznenih djela, tri više nego u istom razdoblju lani, a razriješeno je 60% kaznenih djela, a 10 osoba prijavljeno je kao izvršitelji KD  Najčešće su prijavljivana KD teške krađe, krađe i  teška KD protiv sigurnosti prometa.

Službenici PS Orašje, Domaljevac-Šamac i Odžak, tijekom trećeg mjeseca, na prometnicama u ŽP evidentirali su  23  prometne nezgode, što je za 12 više u odnosu na mjesec ranije i 4 više u usporedbi s ožujkom prošle godine.  Nezgode su za posljedicu imale 1 teže i 9 lakše ozlijeđenih osoba, a najčešće su se  događale na području Orašja njih 12, dvije su manje na području općine Odžak,   dok je samo jedna PN bila u općini Domaljevac-Šamac  Iz prometa  je isključeno  28 vozača i 12 vozila što je, ističu u MUP-u ŽP, izvrstan rezultat rada prometne policije policijskih uprava. Vozači su  isključeni zbog  neposjedovanja vozačke dozvole a vozila zbog neregistriranosti, navodi se u informaciji Uprave policije MUP-a ŽP.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password