spot_img
25.2 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiS radom počela specijalističko-konzilijarna služba Doma zdravlja Domaljevac

S radom počela specijalističko-konzilijarna služba Doma zdravlja Domaljevac

Dom zdravlja u Domaljevcu bogatiji je za nove usluge koje će pružati svojim pacijentima. Riječ je o specijalističko- konzilijarnoj službi koju čine Opća kirurška ambulanta, ortopedska i ambulanta za uho, grlo, nos, te internistička i dermatološka ambulanta i pulmološka služba.

Ravnatelj Doma zdravlja u Domaljevcu Mato Hrskanović, dr. medicine, specijalist Opće kirurgije, kaže kako su pregovori oko formiranja ovakve službe između predstavnika Doma zdravlja Domaljevac i Ministarstva zdravstva i socijalne politike, Vlade ŽP i Zavoda zdravstvenog osiguranja ŽP,  nakon godinu dana uspješno završeni i služba je prije 10-ak dana počela s radom. Njeno otvaranje je, naglašava dr. Hrskanović, bilo nužno iz razloga što je bilo preveliko opterećenje unutar same Županijske bolnice i dugog čekanja na specijalističke preglede. Ovakvim programom značajno se skraćuju liste čekanja i potrebni pregledi se obavljaju za tjedan dana, naglasio je dr Hrskanović, te zahvalio načelniku,  predsjedniku Upravnog vijeća Doma zdravlja, ministru i premijeru koji su razumjeli potrebu otvaranja ove službe, kao i građana općine Domaljevac-Šamac, pošto se mahom radi o starijoj populaciji.

-„To je jako veliki pomak u našem zdravstvu i pokušat ćemo realizirati ga u što kraćem vremenu i u što većem obimu. Pregovori oko rada ortopedske službe još traju i očekivanja su kako bi i ona u funkciji trebala biti za desetak dana. Cilj je pokrenuti i radiološku službu, u smislu bolje dijagnostike, ultrazvučne i druge pretrage. Nadam se da će navedeni projekt zaživjeti kao trajno rješenje i  da to neće biti samo privremeno“, ustvrdio je ravnatelj Doma zdravlja Domaljevac dr Mato Hrskanović.

Svjesni da su zdravlje građana i zdravstvena skrb na prvom mjestu i da moraju biti prioritet, potporu radu Doma zdravlja nedvojbeno pruža i Općina Domaljevac-Šamac. -„Nastojimo pružiti potporu u okviru svojih mogućnosti Domu zdravlja u redovitom funkcioniranju, ali i posebnim projektima, kao što je ovaj. Iznimno me veseli da je uspostavljena specijalistička služba u okviru Doma zdravlja što će uvelike unaprijediti zdravstvenu uslugu na području naše općine. Uz pomoć Vlade ŽP, u proteklom periodu nabavljen je i biokemijski analizator, a u suradnji s prijateljima iz Austrije, osiguran je i ultrazvučni aparat. Nastojimo, ne samo kadrovski, nego i tehnički ojačati naš Dom zdravlja“, naglasio je načelnik općine Stjepan Piljić.   

Zadovoljstvo uspješno završenim projektom nije skrivao ni Anto Gregurević, predsjednik Upravnog vijeća Doma zdravlja Domaljevac. -„U ime Upravnog vijeća vrlo sam ponosan na završetak višemjesečnih pregovora s resornim Ministarstvom i zahvaljujem ministru, predsjedniku županijske Vlade i Općini Domaljevac-Šamac, na čelu s načelnikom i predsjedniku Općinskoga vijeća, koji su uvijek na raspolaganju. Zadovoljstvo je što smo pregovore uspjeli privesti kraju, te da su specijalistički pregledi dostupni našim pacijentima. Imamo još nekoliko otvorenih projekata koje još nismo uspjeli realizirati, prvenstveno kadrovsko popunjavanje upražnjenih pozicija, uređenje parkinga na stražnjem dijelu za vozila u vlasništvu Doma zdravlja, te izgradnja nadstrešnice za vozila. U narednim mjesecima izvršit ćemo nabavku jednog patronažnog vozila koje bi bilo na raspolaganju za terenski rad i obilazak pacijenata koji nisu u mogućnost doći u Dom zdravlja“, izjavio je Gregurević.

    

spot_img

najnoviji članci

istražiti više