spot_img
25.2 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiRadni sastanak u Vladi ŽP sa predstavnicima HRT-a

Radni sastanak u Vladi ŽP sa predstavnicima HRT-a

Sukladno ranijim dogovorima oko konkretiziranja suradnje HRT-ovog Programa za Hrvate izvan RH i Županije Posavske, vezanih za mogućnost otvaranja Ureda ili regionalnog centra HRT-a u Orašju, u sjedištu Vlade ŽP u Orašju održan je sastanak na kojem su, s jedne strane bili predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić, ministrica prosvjete, znanosti kulture i sporta ŽP Ana Andrić, zatim Nada Ćulap načelnica općine Odžak, predstavnici općina Orašje i Domaljevac Šamac Ilija Baotić i Miroslav Piljić, ravnatelj Radio Postaje Orašje Matija Dominković i Nada Koturić voditeljica Službe za odnose s javnošću Vlade ŽP. Goste iz RH predvodio je Ivo Kujundžić ravnatelj i urednik programa za Hrvate izvan RH, zatim Zdravko Fuček urednik emisije HRT-a „Pogled preko granice, Mirela Vučko producentica programa za Hrvate izvan RH, Anto Pranjkić novinar-urednik programa za Hrvate izvan RH i dr. Perica Jelečević član savjeta Vlade RH za Hrvate izvan RH.

Po završetku sastanka u Orašju, predsjednik Vlade Đuro Topić je izrazio zadovoljstvo težnjom HRT-a da se komunikacijski kanal pojača brojnim televizijskim prilozima iz ŽP, pa i šire Posavine u programu HRT-a. –„Danas smo imali prigodu ugostiti izaslanstvo HRT-a na čelu s Ivom Kujundžićem koji su došli upoznati se s aktivnostima koje HRT radi u iseljeništvu, odnosno izvan RH, a interes postoji za Posavinu, što je za nas jako interesantno. Dogovorili smo da započnemo suradnju koja bi za cilj imala u budućnosti otvaranje dopisništva HRT. Za početak smo dogovorili načine suradnje kako da izvješća, kako radijska, tako i video prilozi, idu redovito u  kontinuitetu preko odgovarajućih emisija u programu Hrvatske Radio Televizije. Zahvaljujem svima koji će u tome pomoći i koji će u budućnosti pronositi dobar glas iz Posavine. Tu mislim na sve općine koje su na širem prostoru Bosanske Posavine, kako u Federaciji i ŽP, tako i općinama u RS i Brčko Distriktu“, poručio je Đuro Topić predsjednik Vlade ŽP.

 Ravnatelj i urednik programa za Hrvate izvan RH Ivo Kujundžić je kazao kako je HRT na ovom području zastupljena, ali nakon ovog sastanka suradnja će biti još konkretnija. –„Želio bih prije svega zahvaliti predsjedniku Vlade Đuri Topiću što je organizirao ovaj sastanak i dao poticaj da mi dogovaramo konkretne oblike suradnje. Na razini HRT-a objedinjena su sva tri medija na temama koje se bave Hrvatima izvan RH. To je Televizija gdje postoje specijalizirane emisije Pogled preko granice, Za Hrvate u BiH i Globalna Hrvatska. Također i na Radiju imamo poseban stream kanal koji se zove Glas Hrvatske, a na Prvom programu Hrvatskog Radija imamo emisiju Hrvatima izvan Domovine.  Ideja s ovog sastanka je da imamo više informacija o Bos. Posavini, prije svega o hrvatskom narodu na ovim prostorima. Cilj je očuvanje nacionalnog identiteta Hrvata na ovim prostorima i davati informacije, kako o događajima na županijskoj razini, tako i životne priče ljudi. Kako je kazao premijer Topić, krenuli smo s malim koracima, ali vjerujem da će oni dati rezultata i stoga smatram da je ovo dobar početak i dobra perspektiva“, naglasio je Ivo Kujundžić.

spot_img

najnoviji članci

istražiti više