PRVI MEĐUNARODNI PLIVAČKI MARATON NA SAVI KOD BRČKOG

  • PRVI MEĐUNARODNI PLIVAČKI MARATON NA SAVI KOD BRČKOG
  • PRVI MEĐUNARODNI PLIVAČKI MARATON NA SAVI KOD BRČKOG
  • PRVI MEĐUNARODNI PLIVAČKI MARATON NA SAVI KOD BRČKOG
  • PRVI MEĐUNARODNI PLIVAČKI MARATON NA SAVI KOD BRČKOG

Prvi međunarodni plivački maraton, u organizaciji plivačkog kluba „Atos – Sava“, a pod pokroviteljstvom Vlade Brčko distrikta BiH, uspјešno je danas održan. Od šesnaest natjecatelja iz regiona stazu dugu devet kilometara, od Vučilovca do Ficibajera, prvi je preplivao dvadesetogodišnji Matija Rafaj iz Hrvatske za jedan sat 35 minuta i 35 sekundi. Drugi je stigao Borislav Fermanović, četiri minuta kasnije za prvoplasiranim a minut kasnije stigla je Mina Mastilović dok je najmlađa učesnica maratona, četrnaestogodišnja Jovana Ječanski stigla za jedan sat, 41 minut i 36 sekundi.
Medalje pobjednicima uručio je gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić, koji je naglasio da je riječ o veoma značajnoj manifestaciji, koja je svojevrsna promocija plivačkog sporta i Distrikta Brčko.

„Drago mi je što je sve prošlo u najboljem redu. Mislim da će ovaj maraton, ukoliko postane tradicija, značajno obogatiti turističku ponudu Distrikta, a Ficibajeru smo vratili ono mjesto koje mu pripada u organizaciji sportskih događaja “, rekao je Milić.

U ime organizatora, Plivačkog kluba „Atos-Sava“, Draško Đurić je istakao da je prezadovoljan današnjom manifestacijom, ističući da je Brčko danas poslalo veoma važnu poruku kroz izuzetnu složnost tijekom priprema i održavanja prvog maratona.

Osim plivačkog maratona, koji je okupio plivače iz BiH, Srbije, Hrvatske, Mađarske, Makedonije i Amerike na izletištu Ficibajer je organiziran niz pratećih manifestacija, kao i bogat kulturno-gastronomski program i to odbojka na pijesku, atletsko natjecanje mlađih kategorija, revijalna trka kajaka i kanua, trka plivača amatera kao i priprema ribljeg paprikaša. (Služba za odnose s javnošću Vlade Distrikta Brčko)

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password