Promovirani diplomanti Pravnog fakulteta

  • Promovirani diplomanti Pravnog fakulteta
  • Promovirani diplomanti Pravnog fakulteta
  • Promovirani diplomanti Pravnog fakulteta
  • Promovirani diplomanti Pravnog fakulteta
  • Promovirani diplomanti Pravnog fakulteta
  • Promovirani diplomanti Pravnog fakulteta
  • Promovirani diplomanti Pravnog fakulteta

U Centru studiranja u Orašju održana je svečanost dodjele diploma studentima pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru u DC u Orašju. Promovirana su 23 magistra prava, 34 diplomirana pravnika i 11 pravnika koji su diplomu stekli na pravnom fakultetu Centra studiranja u Orašju. Promocija je održana u prepunom amfiteatru Školskog centra fra Martina Nedića u nazočnosti brojnih uzvanika iz Županije Posavske, predstavnika Mostarskog Sveučilišta, rodbine i prijatelja diplomanata. S pomiješanim emocijama sreće, ponosa, radosti i suza diplomanti su poručili da su zahvalni svojim roditeljima, profesorima i cijeloj zajednici što im je omogućila de se obogate novim znanjem.

Prije podjele diploma, prigodnim riječima diplomantima i svim prisutnim uzvanicima i gostima obratila se dekanica pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru prof.dr. sc. Vesna Kazazić, te istaknula da je Sveučilište u Mostaru nezamjenjiv generator razvoja gospodarstva, kulture, zdravstva, obrazovanja i umjetnosti i ono posvećuje dužnu pažnju kvaliteti znanja i razvoju tolerantne, otvorene, demokratske životne sredine i izgradnje otvorenog društva.

-Danas smo javnosti predstavili mladu snagu i moć i dali na znanje da imamo nove snage za gospodarske, društvene i kulturne reforme koje Bosnu i Hercegovinu mogu snažno voditi u društvo razvijenih. To su naši ljudi koji će raditi harmonizaciju BiH propisa s pravom Europske Unije i koji će raditi u gospodarstvu, politici i slično. Sve ove mlade ljude treba prihvatiti i prigrliti, iskoristiti njihovo znanje da doprinesu da ova naša zemlja pođe pravim putovima. Prostor Posavine i Slavonije je kroz povijest nemilosrdno dijeljen između različitih država, ali je uvijek ostao povezan duhom življenja, vrlo sličnih običaja, jakih emocija i vrijednog čovjeka koji je stoljećima nastanjivao ovo područje gdje se moćna i snažna rijeka Sava sljubljuje s ravnicom, poručila je među ostalim dekanica prof. dr. sc. Vesna Kazazić.

Među 68 diplomanata pronašli smo dvije posavke koje su u školskim klupama zajedno od prvog razreda osnovne škole. Anita Mikić i Katarina Oršolić iste su godine rođene i istog dana su diplomirale na Pravnom fakultetu. Poručile su svojim vršnjacima i budućim studentima da za studiranje nikad nije kasno, a fakultet u Orašju je jedinstveno mjesto i prigoda za uspješno studiranje, usavršanje i napredovanje u svojoj sredini. (m.mi) (foto: m.mi/rpo)

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password