Promocija diplomata pravnog fakulteta Sveučilišta Mostar u DC Orašje

-Promocija je značajan putokaz našeg smisla, postojanja, rada i uspjeha. Ovakve svečanosti za naš fakultet daju snažan poticaj razvoju i razvitku BiH i daje joj impozantan broj akademski obrazovanih građana iz područja prava, a studentima dodjeljuje akademsku čast koju s ponosom nose cijeli život, istaknula je prof.dr.sc. Vesna Kazazić u obraćanju prisutnima na svečanoj promociji u Orašju.  U amfiteatru ŠC fra Martina Nedića na Pravnom fakultetu Sveučilišta Mostar u Centru studiranja u Orašju promovirano je 19 magistara prava i 3 prvostupnika prava kojim je diplome uručila dekanica prof.dr.sc. Vesna Kazazić. Uz dekanicu, čestitke diplomantima uputili su prodekanica za znanost i razvitak prof.dr.sc. Snježana Pehar i prodekan za nastavu prof. dr. sc. Mile Lasić. Svojom nazočnošću svečanost u Orašju  je uveličao Stanko Vincetić načelnik općine Orašje, a među gostima su bili Marko Džoić predsjednik Studentskog Zbora Sveučilišta u Mostaru i Ilijana Martinac predsjednica Studentskog zbora Pravnog fakulteta  mostarskog sveučilišta.

Studij kriminalistike

U Orašju je promovirana još jedna generacija graditelja nove budućnosti BiH koja je na putu da postane kandidat za članstvu u EU. I ovaj puta bilo je suza radosnica, a na osobit način emocije su iskazale obitelji diplomanata kojim su prvi požurili u zagrljaj. Diplomanti su izrazili zahvalnosti svima koji su pomogli na njihovu putu, te izrazili nadanja da će država trebati više magistara prava i prvostupnika, jer Pravni studij je uvijek atraktivan i u širini daje mogućnost izbora zanimanja nakon završenog fakulteta. Dekanica prof.dr.sc. Vesna Kazazić  je istaknula da se pored studija prava na Pravnom fakultetu od prošle godine upisuje novi studij kriminalistika i sigurnosni menadžment. Studij je kaže, posebno interesantan, jer je  u Centru u Orašju upisano 50, a u Mostaru preko 150 studenata koji su prepoznali da će tržište rada tražiti takve stručnjake i da ih nema na zavodima za zapošljavanje.

Doprinos roditelja i profesora

-Studij kriminalistike u Orašju funkcionira jako dobro. Nastavnici dolaze redovito iz Mostara i ovo je prva godina u kojoj se studenti upoznaju s temeljnim znanjima. Očekujemo da će veći interes i zanimanje biti na drugoj i trećoj godini studija kad počnu izučavati konkretne predmete koji su interesantni, u prvom redu kriminalitet na internetu, gospodarski kriminalitet, forenziku, pravnu medicinu i slično, rekla je dekanica Kazazić i naglasila da su veliki doprinos uspjehu diplomanata dali njihovi roditelji i obitelji, te istaknula doprinos  profesora i suradnika koji su dijelili svoja znanja i iskustva, učili ih i oplemenili njihove živote. -Trudili smo se da rad i rezultati rada fakulteta budu vaš i naš ponos. Na putu BiH ka europskim integracijama, Pravni fakultet Sveučilišta u Mostaru želi biti aktivan činitelj izgradnje harmoniziranog prava s pravom EU. Želimo biti sudionici pravnog uređenja tržišnog i moderno-konkurentnog gospodarstva i demokratske države koja poštuje ljudska prava i vrijednosti međunarodnog pravnog poretka, poručila je među ostalim dekanica Vesna Kazazić u Orašju.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password