Projekt ŽOK Orašje predstavlja sportsku budućnost mladih djevojaka u Posavini

Odbojkašice ŽOK Orašje, članice Super lige FBiH u skupini sjever, sezonu su započele na najljepši način, značajnom pobjedom na gostovanju u Kaknju.  Žokice su na težak put u Kakanj otputovale s nadom da uzvrate domaćim igračicama za jesenski poraz u Orašju, što su na koncu i ostvarile. U vrlo neizvjesnom meču s brojnim preokretima, koji je trajao pet setova, mlade orašanke su pokazale izuzetan karakter i upornost. Iako su domaće igračice imale i jednu meč loptu, oraške Žokice su hrabrom igrom i prisebnošću došli do zaslužene pobjede 3:2. U setovima je bilo 25:13, 25:27, 23:25, 25:12, 15:17. -“U Kaknju je viđena prava drama i naše djevojke su pokazale neviđenu želju za pobjedom na čemu zaslužuju sve čestitke. Bilo je dosta oscilacija u našoj igri, što prepisujemo značaju same utakmice, također i mladosti koju smo izveli na teren, te igri koju tražimo.  Ipak, djevojke su čvrsto bile na zemlji i nijednog trenutka nisam sumnjao u naš uspjeh”, kazao je trener ekipe prof. Mehmed Memišević.

Pobjedom u Kaknju ŽOK Orašje je zadržao priključak za vodećim i vođeni velikim entuzijazmom, u klubu se nadaju da je ova ekipa sposobna i za konačan trijumf. U projektu ŽOK Orašje trenutno radi blizu stotinu djevojaka u svim kategorijama. Uprava kluba čini sve kako bi osigurala materijalno tehnička sredstva za rad djevojaka, a ovih dana uz pomoć sponzora, obradovali su ih novom ukusno dizajniranom opremom. –”Nije lako nositi se sa svim teškoćama, ali djevojke svojim radom motiviraju upravu, pa i lokalnu zajednicu da im pruže punu potporu. Mi u klubu znamo reći „Postoji budućnost koja se stvara i budućnost koju mi stvaramo“. Projekt ŽOK Orašje je budućnost ove sredine i uvjereni smo u njegovu isplativost koja se potvrđuje svakim danom. Ekipa Orašje II, član Prve federalne lige, vrijedno trenira za sezonu koja će započeti krajem  ožujka. Najmlađe naše članice u nedjelju očekuje novi nastup u drugom kolu međunarodne Minivoley lige u Valpovu gdje se natječe 41 ekipa. Popularne Žokice pod vodstvom Borisa Jurića i Jovane Filipović priželjkuju nove pobjede kako bi potvrdile kontinuitet uspješnih nastupa iz prvog kola. Pred ovim djevojkama je svijetla budućnost i one su ponos naše sredine”, naglasio je predsjednik kluba Miroslav Maroš.

Već u subotu orašanke očekuje novo teško iskušenje, ovaj put pred domaćom publikom od koje očekuju veliku podršku. U 11. kolu Super lige FBiH u goste im dolazi ekipa Bihaća s kojom su poravnate na ljestvici, što je dobra najava za još jednu zanimljivu utakmicu. –”Uvjerena sam da smo bolja ekipa, a uz to igramo pred našim navijačima. Velika je razlika kad igramo pred 300-400 domaćih navijača, čija je podrška vrlo bitna. Trudit ćemo se da ih ponovno obradujemo, a nova tri boda učvrstila bi nas pri vrhu ljestvice”, poručila je Tereza Lucić, kapetanica ekipe Orašja.

 

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password