spot_img
25.2 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiProgram za Dan Grada Orašja donosi zanimljive sadržaje ovoga vikenda, 23. listopada...

Program za Dan Grada Orašja donosi zanimljive sadržaje ovoga vikenda, 23. listopada središnji program u Vidovicama

Program obilježavanja Dana Grada Orašja nastavlja se večeras petim „Susretom pjesnika u Posavini“.. Ljubiteljima poezije i lijepe pisane riječi svoje će pjesme predstaviti desetak pjesnika iz RH i BIH, među kojima je i troje članova Matice Hrvatske Orašje Ljerka Mikić, Mato Nedić i Joso Živković Soja. Međunarodni susret pjesnika održat će se u Navisu od 19,00 sati, a organizator je Matica Hrvatska Orašje, uz potporu Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH, Grada Orašja, Vlade ŽP i Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne.

Najposjećeniji sadržaj iz programa Dana Grada Orašja svakako je Gastro fest, koji će biti održan sutra 21. listopada na lokaciji kod nogometnog centra Goal u Orašju od 10,00 sati. Umijeće pripreme fiša i čobanca predstavit će vrhunski gastro poznavatelji ovih tradicionalnih jela, lovci i ribolovci, u kojima će moći uživati svi posjetitelji. Grad Orašje osigurava sve pripravke za fiš i čobanac, a na lovcima i ribolovcima je da skuhaju slasne delicije, omiljene na ovome području. U večernjem terminu od 19,00 sati u Navisu će biti Kviz znanja, u organizaciji Udruge Enigma, što se prvi puta održava u sklopu programa za Dan Grada. Nedjelja je predviđena za tradicionalnu utrku pasa, na crpnoj pumpi u Tolisi od 10,00 sati, a dva sata kasnije u ŠC fra Martina Nedića u Orašju će biti i šahovski turnir Orašje Open 2023.g.

Na Dan Grada Orašja, u ponedjeljak 23. listopada, kompletan program će biti u Vidovicama, koje su toga dana tijekom Domovinskoga rata oslobođene od srpskog agresora i vraćene pod nadzor HVO-a. U 10,30 sati je paljenje svijeća i opijelo kod Spomen obilježja Polje u Vidovicama, u 11,00 sati je sveta misa za poginule branitelje kod Spomen obilježja u Vidovicama, gdje će nakon mise biti i polaganje vijenaca u sjećanje na poginule i umrle branitelje, a posljednji sadržaj je kulturno umjetnički program u Kulturnom centru od 13,00 sati.     

spot_img

najnoviji članci

istražiti više