Prijave na PowerUP, program unapređenja poslovanja za male, srednje i startup kompanije

Ukoliko ste predstavnik inovativne male, srednje ili startup kompanije, ne propustite prijaviti se na PowerUP, besplatni program unapređenja poslovanja za više od 200 kompanija s područja Zapadnog Balkana. PowerUP program pokreće Svjetska banka, finansira ga Europska unija u okviru Programa za razvoj i inovacije preduzeća Zapadnog Balkana, te se provodi uz podršku globalne konsultantske kompanije Deloitte.

Sve kompanije odabrane za sudjelovanje u ovom programu dobit će podršku i obuku za dalji razvoj poslovanja, usmjerenu na jačanje otpornosti na krizu uzrokovanu pandemijom COVID-19, te povećanje njihove sposobnosti privlačenja investicija.

„PowerUP je program namijenjen inovativnim mladim kompanijama iz različitih industrija koje su u potrazi za novim načinima povećanja baze klijenata, unapređenjem svojih poslovnih modela uslijed krize izazvane COVID-19 pandemijom, te koje su potencijalno zainteresovane za vanjske investicije. Neke od tema kojima ćemo se baviti vezane su za širenje tržišta i pozicioniranje, unapređenje finansijskih i internih performansi kompanije, poboljšanje brandinga kompanije, te vještina prezentiranja. Kroz sve ove teme bit će prožet i pristup inoviranju i prilagođavanju poslovnog modela eksternim promjenama i novim uslovima poslovanja“, navodi  Muhamed Semić, voditelj Odjela za konsalting i savjetovanje povezano s upravljanjem rizicima iz Deloittea.

Program je predviđen da traje od listopada 2020. godine do veljačće 2021. godine, a oko 100 kompanija sa najboljim učinkom tijekom programa bit će pozvano da se u ožujku 2021. godine natječu u „PowerUP finalu“. „Ovaj završni događaj će omogućiti kompanijama priliku da predstave svoje poslovanje i sve ono što su uradili u tijeku programa ekskluzivno pozvanoj skupini investitora i poslovnih lidera iz regije i šire. Sve kompanije koje budu pozvane na PowerUP finale ostvarit će značajnu medijsku eksponiranost i priznanje, a tri najuspješnije će dobiti Deloitteovu „Nagradu za poduzetničku izvrsnost Zapadnog Balkana“ za različite kategorije, kao i ekskluzivnu, prilagođenu poslovnu savjetodavnu podršku naših lokalnih i regionalnih stručnjaka“, ističe Elma Delalić, konsultantica u Odjelu za konsalting i savjetovanje povezano s upravljanjem rizicima iz Deloittea.

Za sudjelovanje u programu kompanije trebaju biti prijavljene i registrirane u jednoj od zemalja Zapadnog Balkana, poslovati najmanje jednu godinu, upošljavati između 3-100 uposlenika, te trebaju biti inovativne i imati proizvod / uslugu koja donosi prihod na najmanje jednom tržištu. Kompanije se ne smiju baviti proizvodnjom alkohola, duhana, oružja ili drugim srodnim djelatnostima. Aplikacije za program su otvorene do 30. rujna, a prijavu je moguće izvršiti na ovom linku: http://www.deloitte.com/ba/powerup.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password