spot_img
22 C
Orašje
spot_img
NaslovnicavijestiPretresi u Orašju u akciji sprečavanja međunarodne trgovine ljudima

Pretresi u Orašju u akciji sprečavanja međunarodne trgovine ljudima

U nastavku akcije sprječavanja međunarodne trgovine ljudima i seksualne eksploatacije, pripadnici Granične policije BiH, u suradnji sa Službom za poslove sa strancima, izvršili su pretrese na području Orašja.

Pripadnici Središnjeg istražnog ureda i Postrojbe granične policije Orašje, uz asistenciju službenika Službe za poslove sa strancima pod nadzorom Tužiteljstva BiH, 24. veljače 2022. godine u ranim jutarnjim satima, izvršili su pretres na području Orašja. Tom prilikom pronađeno je nekoliko migranata i maloljetnih osoba, među kojima su i osumnjičeni za kazneno djelo „Međunarodna trgovina ljudima“ (seksualnom eksploatacijom).

Prilikom pretresa, pronađen je veći broj mobitela, hladnog oružja, novac te ostali predmeti koji potiču od izvršenja kaznenog djela, te dokazi da je navedena organizirana skupina na seksualnoj eksploataciji maloljetnih muških osoba dosad zaradila preko 150.000 eura. Maloljetne osobe, zatečene prilikom pretresa, privremeno su smještene u kampu Ušivak do smještanja u sigurnu kuću. Rad na predmetu se nastavlja pod nadzorom Tužiteljstva BiH, navode u Graničnoj policiji BiH.

spot_img

najnoviji članci

istražiti više