Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović posjetila općinu Orašje

  • Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović posjetila općinu Orašje
  • Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović posjetila općinu Orašje
  • Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović posjetila općinu Orašje
  • Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović posjetila općinu Orašje
  • Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović posjetila općinu Orašje
  • Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović posjetila općinu Orašje

U sklopu predizbornih obilazaka područja u RH i BiH, predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović i kandidatkinja HDZ-a za predsjednicu RH posjetila je Posavinu i ukazala dužno poštovanje narodu posavskog kraja. Predsjednicu RH u Orašju su dočekali Đuro Topić predsjednik ŽO HDZ Posavina i predsjednik Vlade ŽP sa suradnicima, Blaž Župarić predsjednik Skupštine ŽP, načelnici općina u ŽP, te brojni lokalni županijski i općinski dužnosnici, kao i osobe iz javnog i političkog života triju posavskih općina.
Predsjednik Vlade ŽP Đuro Topić zahvalio je predsjednici RH na boravku u Posavini, te naglasio kako će hrvatski narod u Posavini na predstojećim izborima dati punu potporu predsjednici Kolindi Grabar Kitarović kako bi i sljedećih pet godina vodila hrvatski narod.

Uvijek draga gošća posavaca, aktualna predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović odala je počast poginulim braniteljima koji su svoje živote ugradili u slobodnu Posavinu. Ispred središnjeg Spomen obilježja u Orašju, podignutog za poginule branitelje u Domovinskome ratu zapalila je svijeće skupa s izaslanstvima udruga iz Domovinskog rata općine Orašje i ŽP. Boravak u Orašju Grabar Kitarović je iskoristila i za druženje s građanima kroz ležeran razgovor u oraškom In caffeu, a među brojnim Posavljacima koji su je dočekali pred spomen obilježjem u parku, bio je i vlč. Mario Pejić koji je pozdravio predsjednicu i emotivno poručio, -„Posavina je krvlju obranjena i čast nam je što je predsjednica svojim dolaskom u Orašje i nama ukazala dužno poštovanje. Ona je naša predsjednica i narednih pet godina“, uzviknuo je vlč. Pejić.
Predsjednica Grabar Kitarović potom je, u pratnji svojih domaćina i suradnika, te saborskog zastupnika iz Posavine Ivice Mišića, posjetila Dom za stare osobe Rivera Orašje. Predsjednica je dio vremena odvojila da upali svijeću pokraj spomenika legendarnog posavskog glumca i velikana hrvatskog glumišta Ive Gregurevića, kojem se ovih dana navršava godišnjica smrti.
Tijekom dvosatnog boravka u oraškom kraju, predsjednica je posjetila duhovno središte Posavine, franjevački samostan u Tolisi gdje se sastala sa gvardijanom toliškog samostana fra Mariom Jurićem i svećenicima.
U izjavi za medije, Kolinda Grabar Kitarović je istaknula kako joj je uvijek drago doći u ovo područje, te zahvalila građanima na toplom dočeku i iskoristila prigodu i poželjela im Sretan i blagoslovljen Božić i svako dobro u Novoj 2020.godini. –„Osnažit ću razgovore i s Vladom RH kako bi smo otvorili što je moguće više Konzulata u BiH, jer tu nisu u pitanju samo izbori, nego i pitanja svih drugih prava, koja vi kao državljani RH uživate i trebate imati. Meni je u interesu da BiH što prije uvedemo u članstvo EU, što bi bilo jako dobro za razvoj cijele zemlje, za njen prosperitet i nova radna mjesta“ poručila je predsjednica i naglasila, -„Previše se zaboravlja koliko je Hrvatska učinila za BiH, prva je priznala BiH, prva je poslala Veleposlanika u BiH, a temeljem međudržavnog ugovora, Hrvatska je sudjelovala u obrani BiH zajedno sa snagama Armije BiH i HVO-a“.
U svojem obraćanju medijima, predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović je zahvalila svim Hrvatima u BiH koji su doprinijeli za obranu RH i podsjetila kako je Hrvatska svojim ulaganjem u BiH učinila jako puno za ovu državu, ta na kraju jasno poručila, -„Mi smo jedan narod, jedno srce i ono što nas okuplja jesu iste vrijednosti. U meni osobno i u Hrvatskoj Vladi, imate apsolutno najveće zagovaratelje za Europski put BiH. Nitko nije toliko učinio za BiH kao Hrvatska kad je riječ o Europskom putu i mi ćemo nastojati ustrajati na tome i boriti se za dobrobit sviju građana“.

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password