Pozovite broj 17023 i budimo čuvari humanosti zajedno!

Od početka pojave koronavirusa volonteri i osoblje Crvenog križa Federacije BiH su, shodno svom mandatu, širom Federacije BiH, kroz kućne posjete, ukupno pomogli 2.812 korisnika i pružili 4.108 usluga (odlazak u kupovinu odlazak u ljekarne te dostava lijekova, plaćanje računa, distribucija paketa hrane i higijene…). Do sada je angažirano 77 profesionalaca i 575 volontera. Pored toga nastavili su pružati podršku i pomoć našim sugrađanima kroz javne kuhinje, pakete humanitarne pomoći i zaštitna sredstva. Također, Crveni križ Federacije BiH je kroz svoju strukturnu pružio i direktnu pomoć u vidu zaštitnih sredstava javnim zdravstvenim i socijalnim ustanovama.
Crveni križ kao organizacija od značaja za Federaciju BiH je uradila mnogo, ali njihovi trenutačni kapaciteti zahtijevaju i podršku ostalih. S tim u vezi Crveni križ Federacije BiH pokrenuo je kampanju ‘Budimo čuvari humanosti’. Sredstva se prikupljaju za socijalne i zdravstvene potrebe naših građana uzrokovane pojavom koronavirusa. Kao i svaki put, volonteri Crvenog križa svoj posao obavljaju tiho, učinkovito i dostojanstveno. Posebna pažnja posvećena je starijim od 65 godina, koji žive bez bližih srodnika. Crveni križ je već punih 108 godina u službi humanosti za svoje građane.
Pozovite broj 17023 i budimo čuvari humanosti zajedno!“
Također, sredstva možete donirati i putem uplate na žiroračun koji možete naći na web stranici Crvenog križa Federacije BiH (www.ckfbih.ba).

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password