Potpisani kolektivni ugovori između Vlade ŽP i sindikata osnovnog i srednjeg obrazovanja ŽP

Kolektivni ugovor danas su u Orašju potpisali predsjednik Vlade ŽP Marijan Klaić  u ime Vlade i Ivo Vuković u ime Sindikata osnovnog obrazovanja ŽP, te Stjepo Pejić u ime Sindikata srednjeg obrazovanja ŽP. -„Potpisivanje je plod iznimno korektne suradnje između predstavnika sindikata osnovnog i srednjeg obrazovanja u ŽP i povjerenstva Vlade ŽP i tom prilikom smo obostrano cijenili mogućnosti Proračuna ŽP kako bi udovoljili svim zahtjevima iz školstva odakle dolazi blizu 500 korisnika Proračuna. Ugovor potpisujemo na 12 mjeseci i to je kvalitetna osnova za sve druge razgovore i pregovore u budućnosti. Unutar naših institucija cijenili smo položaj školstva, svi bi smo voljeli da imaju veće plate i veća prava, ali moramo cijeniti mogućnosti Proračuna ŽP. Siguran sam da su naši socijalni partneri zadovoljni, jer smo pokušali pronaći njihovo mjesto među korisnicima Proračuna, rekao je premijer Klaić.

Ivo Vuković predsjednik Sindikata osnovnog obrazovanja ŽP je istaknuo zadovoljstvo završetkom pregovora, koji su po njemu, bili dosta dugi, ali u zadnja tri mjeseca su intenzivirani u suradnji s predsjednikom Vlade koji je dao najviše doprinosa. Zadovoljstvo kolektivnim ugovorom, uz nadu da će svoja prava još više poboljšati u slijedećem ugovoru, izrazio je Stjepo Pejić predsjednik Sindikata srednjeg obrazovanja.  –„ Napravili smo veliki korak  da je pomoćno osoblje u osnovnom i srednjem obrazovanju izjednačeno u primanjima s pomoćnim osobljem državnih službenika i namještenika, a isto tako od iduće godine povećana primanja imati će i ostalo osoblje“, naglasio je Pejić.

Na svečanosti potpisivanja kolektivnih ugovora prigodne riječi uputili su i gosti Selvedin Šatorović i Mirzet Pozderac  predsjednik i dopredsjednik Samostalnog  sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH, Đevad Hodžić predsjednik Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, znanosti i kulture BiH,  Sumedin Kulović predsjednik Samostalnog sindikata radnika osnovnog obrazovanja i odgoja TŽ i Admir Terzić predsjednik ŽO SS VONK-a BiH TŽ.

 

 

Login

Welcome! Login in to your account

Remember me Lost your password?

Lost Password